Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Estela V. Welldon

Sadomazohizam

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • Prijevod: Goran Vujasinović
  • 06/2006.
  • 76 str., meki uvez
  • ISBN 9532222294
  • Cijena: 5.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Estela V. Welldon osporava gledište da je sadomazohizam izolirana „perverzija". Služeći se brojnim primjerima iz književnosti, filma, opere i drugih medija, ona istražuje psihodinamičke aspekte sadomazohizma, od de Sadeovih i Sacher-Maso-chovih djela do suvremene S&M klupske scene. Dovodeći u pitanje naša očekivanja da se S&M odnosi samo na „bizarne" aktivnosti, autorica razotkriva dinamiku moći i nadzora u svakodnevnom obiteljskom životu i seksualnim odnosima.

Njezino istraživanje obuhvaća i začarani krug nasilja u obitelji i zlostavljanja djece, kao i "zloćudno vezivanje" u parovima poput lana Bradvja i Myre Hindlev te Freda i Rose West. Je li sadomazohizam nužno prisutan u krugu žrtva/počinitelj? Je li to naučeno ili urođeno ponašanje? Jesu li sadizam i mazohizam dijametralne suprotnosti ili se nadopunjuju? Jesu li čvrsto povezani s određenim spolom? Autorica postavlja ta i mnoga druga pitanja u ovom pitkom i izazovnom ogledu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –