Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Marčinko

Istina

  • Nakladnik: Otokar Keršovani
  • 11/2006.
  • 291 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531531102
  • Cijena: 190.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ova emocionalana i produhovljena priča nekadašnjeg predsjednika Uprave šeste po veličini banke u Hrvatskoj (Glumine banke), čiji strmoglavi, politički posredovan pad predstavlja jednu od najdramatičnijih epizoda hrvatske tranzicije, natjerat će vas da se zapitate znači li povez preko očiju Božice pravde nepristranost ili poručuje - i slijepa znam što mi je činiti!

Ova uzbudljiva, dramatična i na trenutke iznimno potresna ispovijest, ispričana je bez zadrške, ali i bez želje za osvetom. Dapače, natopljena je silnim oprostom, katkad i potpuno neshvatljivim, ali upravo zato ima nadasve humanu poruku, religijsku dimenziju i opčeljudsku vrijednost. Autor oprostom želi prekinuti lanac nepravde i ponuditi uspostavu novih odnosa koji će dovesti do ukupnog boljitka društva.

U želji da zadrži punu autentičnost autorove ispovijesti, nakladnik je za ovo izdanje učinio samo minimalne zahvate u tekstu. Knjiga se pojavljuje nepuna dva mjeseca po autorovu izlasku iz zatvora.

«Dano mije neobično iskustvo koje me je prisililo da potražim odgovore na mnoga pitanja i da unatoč svemu budem optimističan i zahvalan. Vodila me misao da nanijeta nepravda ne znači ništa ako je ne pamtiš, jer opraštanje uzdiže onoga koji oprašta. Meni ostaje potreba reći da sam iskreno svima oprostio, da u ovoj priči nema krivaca i da nije pisana s tom svrhom. Oprostio sam i sebi, mada ne znam u čemu je grijeh. Možda sam razumio i oprostio bezbrižnom dječaku u meni, čija me je radoznalost uvalila u neobični životni vrtlog. Vraćam se tom dječaku, njegovom pravom izvoru, darujući mu mudrost zahvaljujući iskustvu koje je pred vama.
Iskustvo neslobode pokreće mnoga pitanja, ono je na svoj način novi oblik slobode, prilika da bolje upoznate i osluhnete vlastite dubine. Za pesimista je križni put poteškoća. Budimo optimisti koji će u njemu vidjeti priliku da svaku patnju pretvore u mogućnost, svaki pad u uspon i svaku tugu u radost. I slavimo svaki dan života kao najljepšu svečanost».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –