Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zlatko Kramarić

Hrvatska politička laž

  • Nakladnik: Otokar Keršovani
  • 11/2005.
  • 223, tvrdi uvez
  • ISBN 9531531048
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Hrvatska politička laž" treća je knjiga dugogodišnjeg gradonačelnika i saborskog zastupnika dr. Zlatka Kramarića koja čini cjelinu, rekli bismo, trilogiju, s već dvije objavljene knjige "Pohvala ljudskoj gluposti" i "Jesu li političari krivi za sve", budući da se autor i u ovoj knjizi bavi bilježenjem i komentiranjem političkih i ostalih naizgled nevažnih pojedinosti iz svakidašnjeg života.

U ovoj zbirci kolumni objavljenih u "Osječkom domu", autor kao neposredni sudionik daje svoje viđenje hrvatske političke zbilje u vremenskom razdoblju od posljednjih parlamentarnih izbora krajem studenog 2003. pa gotovo do lokalnih izbora 2005.

Zlatko Kramarić rođen je 5. veljače 1956. godine u Osijeku, gdje je završio pučku školu i gimnaziju. Studirao je slavistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorat znanosti stekao je na Filološkom fakultetu u Novom Sadu iz područja filologije. Izvanredni je profesor teorije književnosti i novije hrvatske književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Objavio je desetak knjiga iz područja teorije književnosti, estetike, povijesti, filozofije, makedonistike, publicistike.

Zlatko Kramarić (Osijek, 1956.) profesor je makedonske književnosti i kulture, teorije književnosti i kulturalne antropologije.

Napisao je više knjiga, od kojih: "Novi experimentum macedonicum" (1987.), "Uvod u naratologiju" (1989.), "Makedonske teme i dileme" (1991.), "Diskurs razlike" (1995.), "Identitet, tekst, nacija" (2009.), "Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike" (2014.) i, u suautorstvu s Angelinom Banović-Markovskom, "Politika, kultura, identitet" (2013.).

Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog filozofskog društva, Matice hrvatske, a 2015. godine izabran je za člana Makedonske akademije znanosti i umjetnosti (MANU).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –