Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Connelly

Let anđela

  • Nakladnik: Otokar Keršovani
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 11/2005.
  • 296, tvrdi uvez
  • ISBN 9531531056
  • Cijena: 160.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kada je u jednoj od kabina uspinjače Angels Flight, što prometuje u poslovnom središtu Los Angelesa, pronađeno prostrijeljeno tijelo u medijima često spominjanog crnog odvjetnika Howarda Eliasa, u gradu nije bilo policajca koji je ravnodušno prihvatio taj događaj, jer su unutar PLA-e bili brojni neprijatelji umorenog čovjeka. Naime, Elias je bio specijalist za parnice u slučajevima policijske brutalnosti, rasizma i korupcije, i svaki pripadnik PLA bio je mogući osumnjičenik za to ubojstvo...

Michael Connelly odlučio je postati piscem još za studija novinarstva otkrivši knjige Ravmonda Chandlera. Nakon završenog studija 1980., za mjesne novine piše o zločinima i nasilju koje je preplavilo južnu Floridu za vrijeme takozvanog kokainskog rata. Njegova serija članaka o najvećim avionskim nesrećama ulazi u uži izbor za Pulitzerovu nagradu. Tada prelazi u "Los Angeles Times", jedne od najtiražnijih novina u državi, gdje piše za crnu kroniku. Nakon tri godine novinarskog iskustva napisao je svoj prvi roman "Crni odjek", koji 1992. dobiva Edgarovu nagradu kao najbolji detektivski roman Sjedinjenih Država. Potoni, popraćeni velikim uspjehom i brojnim svjetskim nagradama, slijede njegovi ostali romani: "Posljednji prerijski vuk", "Pjesnik", "Krvavi posao", "Crni led", "Plavuša u betonu", "Maftjaška svirka", "Prazan Mjesec", "Let anđela"... Michael Connellv odlikuje se romanima briljantne originalnosti, što potvrđuje i knjiga koju upravo držite u rukama, nudeći vam sjajnu zabavu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –