Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Connelly

Prazan mjesec

  • Nakladnik: Otokar Keršovani
  • Prijevod: Vesna Valenčić, Vesna Valenčić
  • 11/2005.
  • 291, tvrdi uvez
  • ISBN 9531531013
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj uzbudljivoj knjizi Michael Connelly nas vodi u svijet ekstrema: previše kriminala, previše novca i previše načina umiranja. Cassie Black, iako je upravo odslužila zatvorsku kaznu od šest godina, želi ostvariti svoj san. U njoj još uvijek teče »odmetnički sok«, te se još jednom vraća staroj profesiji, a to je pljačkanje kockara u Las Vegasu s velikim dobicima. Ona se nada da je to posljednji takav posao koji joj mora osigurati novi početak. Ali savršeni se plan izjalovi i Cassie se odjednom nađe u bijegu - a psihotični »sredivač« iz Vegasa ubija svakoga tko je znao za njen posao. Između Cassie i čovjeka koji je lovi postoji još nekoliko tajni: tko je zapravo organizirao posao, zašto je Cassie morala riskirati, te kako, na kraju, sve ovisi o Mjesecu.

Michael Connelly odlučio je postati piscem još za studija novinarstva otkrivši knjige Raymonda Chandlera. Nakon završenog studija 1980., za mjesne novine piše o zločinima i nasilju koje je preplavilo južnu Floridu za vrijeme takozvanog kokainskog rata. Njegova serija članaka o najvećim avionskim nesrećama ulazi u uži izbor za Pulitzerovu nagradu. Tada prelazi u »Los Angeles Times«, jedne od najtiražnijih novina u državi, gdje piše za crnu kroniku. Nakon tri godine novinarskog iskustva napisao je svoj prvi roman »Crni odjek«, koji 1992. dobiva Edgarovu nagradu kao najbolji detektivski roman Sjedinjenih Država. Potom, popraćeni velikim uspjehom i brojnim svjetskim nagradama, slijede njegovi ostali romani: »Posljednji prerijski vuk«, »Pjesnik«, »Krvavi posao«, »Crni led«, »Plavuša u betonu«, »Mafijaška svirka«, »Prazan Mjesec«, »Anđeov let«...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –