Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dražen Šimleša Bruno Motik Bruno Motik

Zeleni alati za održivu revoluciju

  • Nakladnik: Što čitaš?
  • Nakladnik: Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG)
  • 04/2007.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9537200078
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga «Zeleni alati za održivu revoluciju» Bruna Motika i Dražena Šimleše pokriva širok spektar praktičnih savjeta, te socijalnih, političkih i ekoloških motiva okretanju održivoj revoluciji.

Knjiga je koncipirana kao praktičan priručnik, baziran na osobnom iskustvu i znanju, odnosno znanjima prikupljenim tijekom nekoliko godina intenzivnog bavljenja permakulturom i svime što možemo vezati uz nju.

Detaljni opisi, savjeti i upute čine ovu knjigu važnim izvorom informacija za drugačiji život i uopće pristup proizvodnji, prijevozu, energetici... Od stvaranja permakulturnog vrta i pokretanja uređaja obnovljivim izvorima energije, sve do izrade eko-sapuna i izgradnje kuća na ekološki način, čini održivu revoluciju bližom, a ova knjiga vam samo daje pristup potrebnim alatima.

Često je kod ovakvih knjiga riječ o pozivu na štednju energije, odvajanje otpada i reciklažu, hodanje ili vožnju biciklom, međutim, ova knjiga odlazi nekoliko koraka dalje od toga. Umjesto da poziva na ovakve male (iako uvijek značajne) korake, ona pruža cijeli niz detaljnih uputa za okretanje održivosti u svačijem životu, bez obzira na prethodno iskustvo ili znanje.

Kako bi sve skupa bila jedna zaokružena cjelina, knjiga ne pokriva samo mogućnosti u ruralnim sredinama, niti poziva na izolaciju, već nudi mnoga tehnička rješenja za održivost u gradskim i seoskim sredinama, pa će svatko u njoj pronaći ono što ga zanima, neovisno o tome želite li sagraditi kuću, proizvoditi svoj sapun, imati vrt u gradu ili voziti se na bio-gorivo. Sve to je upotpunjeno fotografijama u boji, grafikonima, tablicama, te konkretnim primjerima u praksi, gdje osobe, zajednice i projekti sve to već rade. Osim samih podataka u knjizi, autori su naveli i cijeli niz dodatne literature, knjiga ili internet stranica... Sad samo treba (g)raditi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –