Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rene Guénon

Kralj svijeta

  • Nakladnik: Fabula nova
  • Prijevod: Leon Kovačević
  • 11/2007.
  • 112 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537207137
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedna od dominantnih ideja u opusu Renéa Guénona je jedinstven izvor religijskih ideja čovječanstva, iz kojega su potekle velike ortodoksne struje, koje su obilježile duhovni život ljudi i predstavljaju temelje svih civilizacija. Ta je primordijalna tradicija, ističe Guénon, kao manifestacija “volje neba” u našemu svijetu, u cijelosti sačuvana u duhovnom “središtu” netaknutom od cikličkih utjecaja. To “vrhovno središte” koje se tradicionalno naziva hiperborejskim i “polarnim”, no, do danas nepoznatim mjestom (Agarta o kojoj govore Saint-Yves d’Alveydre i F. Ossendowski, analizirajući podrijetlo Hindusa i Mongola), dom je Guénonova «Kralja svijeta» (Manua iz hinduističke predaje).

Guénon predstavlja teoriju o međusobnim duhovnim utjecajima civilizacija i njihovim metafizičkim posrednicima, posvećujući osobitu pozornost biblijskim odlomcima o Abrahamu i Melkisedeku, te Kristovu rođenju u kontekstu drevne legende o Gralu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –