Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Tajna Titana Horvata : Uzbudljivi roman za djecu i sve ostale

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 01/2008.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789531401500
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kako je živjeti u Stubičkim Toplicama? Ako ti je otac Indijac kao Simonu? Ili tvojih roditelja nikada nema kod kuće i okružen si čudacima koji se slučajno zovu tvoj baka i djed kao Laciju? Ili tvoja mama ima čudnog dečka kao Stellina? A stvari se u malom gradiću počinju opasno komplicirati sa svih strana... Ukratko, uzbudljivo. Toliko vrata a iza vrata toliko lica i toliko priča.

Troje klinaca odluče spasiti Stellu od groznog očuha uz pomoć tajne Titana Horvata i jednog dobermana...

***

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Zagrebu je diplomirao arhitekturu, bavio se karikaturom, animiranim filmom i marketingom, a od 2002. profesionalni je pisac. Piše prozu i dramske tekstove, više za djecu nego za odrasle, surađuje s radiom, televizijom i tiskovinama, lokalnim i nacionalnim. U bogatom opusu od tridesetak samostalno objavljenih djela i pedesetak priča u periodici ističe se serija knjiga za djecu čiji naslovi počinju s riječju tajna («Tajna Ribljeg Oka», «Tajna Crne kutije», «Tajna Zlatnog Zuba», «Tajna Zmajeva Vrta», «Tajna tužnog psa», «Tajna mačje šape», «Tajna graditelja straha», «Tajna šutljivog dječaka» i «Tajna sretnih susjeda»). Napisao je i romane za djecu «Ljubav Gagule Petog», «Kuma Slava, brat i krava te Anđeova šala». Uz to, je napisao i 6 kriminalističkih romana za odrasle u kojima inspektor Robert Vidmar i policajac u zajednici Mladen Crnković rješavaju slučajeve složenih ubojstava u Požegi. Za roman «Tajna Crne kutije» dobio je nagradu Grigor Vitez, a drama za odrasle «Profesionalna deformacija» nagrađena je nagradom Sfera. Živi i radi u Stubičkim toplicama.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. 1996. objavljuje roman Tajna Ribljeg Oka, prvu u nizu od dvadesetak knjiga za djecu, od kojih je šest danas u školskoj lektiri. Naslove za odrasle objavljuje od 2001. godine. U tom opusu ističe se serija od pet kriminalističkih romana u kojima inspektor Odjela za seksualne i krvne delikte Policijske uprave požeško-slavonske Robert Vidmar uz pomoć kvartovskog policajca Mladena Crnkovića rješava slučajeve složenih ubojstava.

Objavio je devet proznih knjiga za odrasle i jednu knjigu drama: "Ingin bijeg" i "Naserova smrt" (kratki romani, Naklada Strijelac, 2001.), "Putnikova smrt" (roman, Fraktura, 2003.), "Tanga boy" (roman, Mlinarec&Plavić, 2005., Znanje, 2008.), "Neuspjeli pokušaj" (roman, Nova knjiga Rast, 2005; Znanje 2008.), "Jedan manje" (roman, Herceg tisak, 2005.; Znanje 2008.), "Dora Mali Otrov" (roman, Nova knjiga Rast, 2007.; Znanje 2008.), "Ciganska nevjesta" (roman, Znanje, 2008.), "Dragi pokojnik" (knjiga drama, HZKD, 2008.), "Zvijer, anđeo, sudac" (zbirka priča, Fraktura, 2009.), "Šesti pisac" (roman, AGM, 2016.).

U raznim časopisima objavljeno je stotinjak njegovih priča za djecu i odrasle, a Hrvatski radio emitirao je dvadesetak njegovih dramskih tekstova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –