Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Šesti pisac

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2015.
  • 228 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744638
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na slučaju mrtvog odvjetnika u romanu "Šesti pisac" autor Hrvoje Kovačević vješto konstruira priče o nekoliko života koje je u sadašnjosti teško povezati, ali im se prošlost susreće u jednoj točki. Ta točka je uredništvo časopisa Fabula.

Slučaj u kojemu svi elementi istrage upućuju na mnoštvo različitih i nepovezanih strana, dakle raznorodne i u konačnici ničim povezane činjenice, počet će voditi i prema jednom mogućem bizarnom rješenju. To je trenutak u kojem se inspektoru Željku Katunariću učini zanimljivom činjenica da je pokojni Ljudevit Popović zvan Popac bio mlada književna nada i član redakcije Fabule. Vrlo brzo među njegovim klijentima izranja lik četverostrukog ubojice Ladislava Tkalčića. Međutim, kad sjećanja na vlastitu mladost bivša mlada književna snaga Josipa rođena Žilić udana Katunarić počne pričati svom suprugu inspektoru, lik četverostrukog ubojice prestaje biti osumnjičenik broj jedan.

U potrazi za osumnjičenikom raste i paralelna priča o utemeljenju i gašenju časopisa koji je u ratnim godinama okupljao brojne „mlade snage“ hrvatske književne scene. Bolji poznavatelji te scene lako mogu prepoznati AGM-ov časopis Plima, a vjerojatno i poneke junake Kovačevićeva romana. Smrt odvjetnika Popovića i razne pretpostavke u razrješenju slučaja slika su poratnog hrvatskog društva.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. 1996. objavljuje roman Tajna Ribljeg Oka, prvu u nizu od dvadesetak knjiga za djecu, od kojih je šest danas u školskoj lektiri. Naslove za odrasle objavljuje od 2001. godine. U tom opusu ističe se serija od pet kriminalističkih romana u kojima inspektor Odjela za seksualne i krvne delikte Policijske uprave požeško-slavonske Robert Vidmar uz pomoć kvartovskog policajca Mladena Crnkovića rješava slučajeve složenih ubojstava.

Objavio je devet proznih knjiga za odrasle i jednu knjigu drama: "Ingin bijeg" i "Naserova smrt" (kratki romani, Naklada Strijelac, 2001.), "Putnikova smrt" (roman, Fraktura, 2003.), "Tanga boy" (roman, Mlinarec&Plavić, 2005., Znanje, 2008.), "Neuspjeli pokušaj" (roman, Nova knjiga Rast, 2005; Znanje 2008.), "Jedan manje" (roman, Herceg tisak, 2005.; Znanje 2008.), "Dora Mali Otrov" (roman, Nova knjiga Rast, 2007.; Znanje 2008.), "Ciganska nevjesta" (roman, Znanje, 2008.), "Dragi pokojnik" (knjiga drama, HZKD, 2008.), "Zvijer, anđeo, sudac" (zbirka priča, Fraktura, 2009.), "Šesti pisac" (roman, AGM, 2016.).

U raznim časopisima objavljeno je stotinjak njegovih priča za djecu i odrasle, a Hrvatski radio emitirao je dvadesetak njegovih dramskih tekstova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –