Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Tajna šutljivog dječaka

  • Nakladnik: Znanje
  • 12/2005.
  • 154, tvrdi uvez
  • ISBN 9531955352
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Hrvoje Kovačević opet se vratio svojim "tajnama". Svatko od nas ima svoje tajne, kaže autor, male i velike, svakodnevne i one duboko skrivene, beznačajne i opasne. Krizma, glavni lik ove knjige, nije o tome razmišljao sve dok njegov najbolji prijatelj, mjirni, šutljivi Maljčik nije usred školskog sata odjednom izašao iz razreda i netragom nestao. Jedna je teška, mračna tajna počela pokazivati obrise.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. Diplomirani je inženjer arhitekture, ali se tim poslom nije nikada bavio. Godinama je bio karikaturist, bavio se marketingom, a od 2002. profesionalno se bavi pisanjem. Piše prozu i dramske tekstove, za djecu i odrasle, surađuje s radijem i televizijom. Godine 1996. Objavljuje "Tajnu ribljeg oka", prvu od sedam knjiga za djecu kojima su u naslovima i između korica tajne: "Tajna crne kutije", "Tajna zmajeva vrta", "Tajna zlatnog zuba", "Tajna mačje šape", "Tajna tužnog psa" i "Tajna graditelja straha". Godine 2004. na neko vrijeme odlučuje prekinuti niz tajni pa objavljuje zbirku priča "Idemo dalje", slikovnicu "General Kiro miš" te romane "Kuma slava", "Brat i krava i "Ljubav Gagule petog". Za roman "Tajna crne kutije" dobio je nagradu "Grigor Vitez", a za dramu profesionalna deformacija nagradu "Sfera". Danas živi u Stubičkim Toplicama. Oženjen je i otac dvoje djece.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. 1996. objavljuje roman Tajna Ribljeg Oka, prvu u nizu od dvadesetak knjiga za djecu, od kojih je šest danas u školskoj lektiri. Naslove za odrasle objavljuje od 2001. godine. U tom opusu ističe se serija od pet kriminalističkih romana u kojima inspektor Odjela za seksualne i krvne delikte Policijske uprave požeško-slavonske Robert Vidmar uz pomoć kvartovskog policajca Mladena Crnkovića rješava slučajeve složenih ubojstava.

Objavio je devet proznih knjiga za odrasle i jednu knjigu drama: "Ingin bijeg" i "Naserova smrt" (kratki romani, Naklada Strijelac, 2001.), "Putnikova smrt" (roman, Fraktura, 2003.), "Tanga boy" (roman, Mlinarec&Plavić, 2005., Znanje, 2008.), "Neuspjeli pokušaj" (roman, Nova knjiga Rast, 2005; Znanje 2008.), "Jedan manje" (roman, Herceg tisak, 2005.; Znanje 2008.), "Dora Mali Otrov" (roman, Nova knjiga Rast, 2007.; Znanje 2008.), "Ciganska nevjesta" (roman, Znanje, 2008.), "Dragi pokojnik" (knjiga drama, HZKD, 2008.), "Zvijer, anđeo, sudac" (zbirka priča, Fraktura, 2009.), "Šesti pisac" (roman, AGM, 2016.).

U raznim časopisima objavljeno je stotinjak njegovih priča za djecu i odrasle, a Hrvatski radio emitirao je dvadesetak njegovih dramskih tekstova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –