Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević Gordana Buljan - Flander

Zašto baš ja : Knjiga o nasilju među djecom

  • Nakladnik: Znanje
  • Ilustracije: Frano Petruša
  • 12/2005.
  • 72, tvrdi uvez
  • ISBN 9531955565
  • Cijena: 110.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prva knjiga o nasilju među djecom u Hrvatskoj nudi sve potrebne informacije o ovoj osjetljivoj temi. Opremljena je ilustracijama u boji s podrobnim prikazom, praktičnim uputama i smjernicama istaknute stručnjakinje za vršnjačko nasilje Gordane Buljan-Flander te pristupačnim i zanimljivim književnim tekstom mladog autora Hrvoja Kovačevića.

Knjiga je namijenjena roditeljima, učiteljima a ponajvše djeci žrtvama nasilja ili nasilnicima. Učitelji će u njoj pronaći upute kako prepoznati žrtve vršnjačkog nasilja, kako se aktivirati u borbi protiv nasilja, kako poučiti učenike da reagiraju kod pojave nasilja, te intervenirati na razini škole. Praktične upute prikazane su kroz zasebne cjeline koje govore kako:

- Prepoznati žrtve
- Pristupiti svim incidentima ozbiljno
- Aktivirati se u borbi protiv nasilja
- Poučiti učenike da reagiraju pri pojavi vršnjačkog nasilja
- Intervenirati na razini škole
Roditelji pomoću niza uputa i savjeta mogu naučiti kako postupiti u slučaju kad im je dijete izloženo nasilju u školi ili je čak samo nasilno. Praktične upute prikazane su i kroz dvije zasebne cjeline:

- O nužnosti roditeljske prisutnosti u djetetovu životu
- O zabrani primjene fizičkoga nasilja

Kroz brojne primjere situacija iz svakodnevnog života koje uključuju nasilje, te slikovitim ilustracijama, djeci će pomoći savjetima i sugestijama - kako za žrtve tako i za počinitelje nasilja.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. 1996. objavljuje roman Tajna Ribljeg Oka, prvu u nizu od dvadesetak knjiga za djecu, od kojih je šest danas u školskoj lektiri. Naslove za odrasle objavljuje od 2001. godine. U tom opusu ističe se serija od pet kriminalističkih romana u kojima inspektor Odjela za seksualne i krvne delikte Policijske uprave požeško-slavonske Robert Vidmar uz pomoć kvartovskog policajca Mladena Crnkovića rješava slučajeve složenih ubojstava.

Objavio je devet proznih knjiga za odrasle i jednu knjigu drama: "Ingin bijeg" i "Naserova smrt" (kratki romani, Naklada Strijelac, 2001.), "Putnikova smrt" (roman, Fraktura, 2003.), "Tanga boy" (roman, Mlinarec&Plavić, 2005., Znanje, 2008.), "Neuspjeli pokušaj" (roman, Nova knjiga Rast, 2005; Znanje 2008.), "Jedan manje" (roman, Herceg tisak, 2005.; Znanje 2008.), "Dora Mali Otrov" (roman, Nova knjiga Rast, 2007.; Znanje 2008.), "Ciganska nevjesta" (roman, Znanje, 2008.), "Dragi pokojnik" (knjiga drama, HZKD, 2008.), "Zvijer, anđeo, sudac" (zbirka priča, Fraktura, 2009.), "Šesti pisac" (roman, AGM, 2016.).

U raznim časopisima objavljeno je stotinjak njegovih priča za djecu i odrasle, a Hrvatski radio emitirao je dvadesetak njegovih dramskih tekstova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –