Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Janosch

Ja ću te izliječiti, reče Medo : Priča o tome kako je Mali Tigar jednom bio bolestan

  • Nakladnik: Hum naklada
  • Prijevod: Konstilija Nikolić Markota
  • 12/2007.
  • 48 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536954285
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
 »Ali sljedeće godine«, reče Mali Medo, »mogao bih se i ja jedanput razboljetipa ćeš ti mene liječiti, može?«
»Jasno k'o dan«, reče Mali Tigar, »naravno, pa da.
«
I onda zaspaše.

Mali Medo i Mali Tigar su veliki prijatelji. Njima je lijepo u njihovoj kući uz rijeku. No, jednoga dana Mali Tigar se razboli. Prijatelj Medo mu je odmah bio pri ruci kako bi mu pomogao da ponovno stane na svoje noge. I ništa više nije bilo strašno (I sve je odmah bilo lakše!). Jedna od najljepših Janoschevih 'Panama-priča' će nas izliječiti ako nam slučajno nekad krene loše...

***

Odnos likova u Janoschevim knjigama postavljen je na potpuno drukčijoj razini od uobičajene prakse; nema odnosa dobra i zla, ne pobjeđuje dobro zlim sredstvima kako smo do sada navikli. Život naprosto teče i događaju se zanimljive stvari, ono što se reflektira kroz dječju psihu, bez imalo straha, patnje i stresa. «Oh, kako je lijepa Panama», «Pošta za Tigra», «Hodi, idemo naći blago», «Mali nauk o životinjama za djecu» prve su Janoscheve knjige na hrvatskom jeziku.

Janosch, rođen 1931 u Zaborze, Gornja Šlezija, živi kao slobodni umjetnik i autor na jednom pustom otoku. Objavio je brojne slikovnice, knjige za djecu i romane. Za knjigu «!Oh, kako je lijepa Panama» dobio je Njemačku nagradu za dječju književnost. Ciklus priča «Ah, tako je lijepa Panama» nominiran je 2004. za Njemačku književnu nagradu. Pojedine Janoscheve knjige doživjele su po dvadesetak izdanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –