Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Mikac

Afganistan : Nikad završen sukob

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 11/2008.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789532222968
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Afganistan : Nikad završen sukob" nastala je na temelju istraživanja relevantne literature o Afganistanu i osobnih iskustava autora koji je sudjelovao u misiji ISAF VII, a s ciljem da ponudi odgovor na pitanje o uzrocima i karakteru sukoba u Afganistanu, reperkusijama toga sukoba po regionalnu i globalnu (ne)sigurnost, te evaluaciju djelovanja međunarodnih snaga sa stanovišta njihova doprinosa dugoročnoj stabilizaciji i obnovi zemlje. 

U knjizi su detektirani vanjski i unutrašnji čimbenici dezintegracije Afganistana, analizirani su procesi koji su doveli do toga da je ta zemlja krajem 20. stoljeća postala glavnim utočištem islamskih terorista, te opisani ciljevi i djelovanja antiterorističke koalicije na području Afganistana, zaključno s analizom posljedica vojne intervencije kojom je započeo globalni rat protiv terorizma.

***

Robert Mikac rođen je 1974. godine u Zagrebu, gdje se i školovao. Završio je postdiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, područje školovanja društvene znanosti, polje politologija, grana međunarodni odnosi i nacionalna sigurnost. Magistrirao je na temi "Suvremeni Afganistan između stabilizacije i ponovne dezintegracije".

Tijekom profesionalnog razvoja u Oružanim snagama Republike Hrvatske autor je obnašao niz dužnosti. Posljednja među njima bila je dužnost zapovjednika satnije opće vojne policije, a najznačajnije iskustvo iz tog razdoblja svakako je boravak u misiji ISAF VII u Afganistanu od veljače do kolovoza 2005. godine., od kuda i inspiracija za pisanje knjige.

Za spomenutu misiju Robert Mikac je odlikovan medaljom NATO-a, a Talijanski križ dodijelio mu je talijanski ministar obrane. Također je bio dopisnik za časopis Hrvatski vojnik iz Afganistana tijekom mirovne misije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –