Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Ðuretić

Gdje počinju ceste

  • Nakladnik: Jutro poezije
  • 10/2009.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789537711009
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ima putovanja na koja moramo poći, ima ih na koja se rado odlučujemo, ima onih iznenadnih koja se zovu „idemo li – idemo“, ima onih koja izbjegavamo, ali i onih koja nas, čini se, nikamo ne vode premda putujemo, a ipak nas na kraju nekamo odvedu. Takvo jedno putovanje nudi nam  Nikola Ðuretić u svojoj novoj, trećoj po redu, zbirci pjesama.

Da bi se uspješno putovalo kroz stihove, pjesme i cikluse koji nam se ovdje nude, putnik nužno mora širom otvoriti sva osjetila, pouzdano zakoračiti na splav čijim kromilom upravlja Karčika, koji danas eto ima vremena jer nije vadio utopljenike iz rijeke. Potom se treba otisnuti, prepustiti se Dravi i kolmiralu, pokušati na drugu stranu, tamo gdje pučinju ceste.

Možete stići do Cardiffa, Londona, Pariza, možete zavoljeti Welles, sjetiti se davno zaboravljenih melodija, upiti boje neobičnih krajolika, osjetiti mirise pjesnikova djetinjstva, koji se kružno vraćaju i zavlače između riječi i ispunjavaju sve prazne prostore ove nadasve zanimljive zbirke. Da bi putovanje bilo potpuno, ono mora sadržavati i odlazak i povratak, i tamo i ovamo, i onda i sada. Splavar Karčika danas ima vremena. Dovoljno je samo se otisnuti, druga obala je uvijek na drugoj strani.

Iz pogovora Kemala Mujičića Artnama

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –