Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kekez

Bitke prekretnice hrvatske povijesti

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 10/2010.
  • 152 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531408097
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U knjizi je ukupno obrađeno dvadeset i pet bitaka i ratova "prekretnica" u hrvatskoj povijesti, još od ranoga srednjeg vijeka pa sve do najnovijih bitaka u Domovinskom ratu. Želja je autorova upoznati široko čitateljstvo s najvažnijim bitkama i ratovima hrvatske povijesti koji su se vodili na povijesnom i nacionalnom prostoru hrvatskoga naroda i/ili izvan njega.

Knjiga je pisana znanstvenim, ali i popularnim rječnikom, kako bi i oni manje upućeni čitatelji mogli steći uvid u ovu povijesnu tematiku, ali i kako bi oni s nešto većim znanjem mogli steći nove spoznaje.

Prilikom pisanja ove knjige upotrijebljeni su pretežno rezultati novije hrvatske i svjetske historiografije, i to poglavito ona djela nastala u zadnja dva desetljeća. Kako bi se olakšalo praćenje teksta, knjigu su popratile za ovu priliku posebno izrađene karte pojedinih bitaka i ratova te kazalo na kraju knjige.


***

Hrvoje Kekez radi kao asistent na odjelu za srednjovjekovnu povijest Hrvatskog instituta za povijest. Do sada je objavio desetak znanstvenih radova te heraldički priručnik o grbovima gradova u Republici Hrvatskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –