Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Buj Alan Čaplar Hrvoje Kekez

Tajanstvena Hrvatska : 60 skrivenih dragulja naše domovine

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Fotografije: Dario Žagar
  • 11/2012.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531412575
  • Cijena: 297.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Iako Hrvatska površinom ne ulazi u red najvećih europskih zemalja, mnogi njezini stanovnici smatraju da je detaljno poznaju. Pa ipak, mnoge atrakcije Republike Hrvatske skrivene su ili se nalaze izvan glavnih turističkih ruta. Jer Hrvatska nisu samo svima znane velebne dubrovačke zidine, dvorac Trakošćan čiji se obris zrcali u jezeru, monumentalna pulska Arena, barokna osječka Tvrđa ili romantične ulice Gornjega grada u Zagrebu.

Hrvatska su i mnoga druga manje poznata mjesta koja potiho i pomalo u sjeni strpljivo čekaju da ih se predstavi. Do nekih, njih ukupno šezdeset, koliko ih je obradio u knjizi, došao je priznati hrvatski fotograf Dario Žagar i prenio ih u ovo zanimljivo izdanje.


"U ovu smo knjigu odlučili uvrstiti šezdeset iznimno lijepih i zanimljivih lokaliteta o kojima se, nažalost, ne zna mnogo. Ruševine nekoć moćnih starih utvrda, staništa biljnih i životinjskih vrsta kojima prijeti izumiranje, čudesan svijet krškog podzemlja, slikoviti kanjoni i slapovi, skrivena utočišta pustinjaka i izumrla sela do kojih vode zarasli putovi samo su djelić onoga što će ova knjiga rasvijetliti. Stići do ponekih zabačenijih lokacija ponekad je bilo neudobno, pa i mukotrpno, a pronaći najbolju poziciju i dočekati idealan trenutak za još poneki nezaboravan kadar san je svakog fotografa. Na više od tristo fotografija, koliko ih je u ovoj knjizi, zabilježeni su uistinu predivni motivi iz raznih dijelova Hrvatske." (autori)


***

Ivana Buj doktorica je znanosti, zaposlena na Zoologijskom zavodu Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uz ostalo, sudjelovala je u pripremama velikih ilustriranih enciklopedija "Životinje" (Mozaik knjiga, 2005.) i "Ocean" (Mozaik knjiga, 2010.).

Alan Čaplar planinarski je publicist koji je objavio veći broj naslova, uz ostalo nekoliko izdanja "Planinarskog vodiča po Hrvatskoj" (Meridijani, 2008., Mozaik knjiga, 2011.).

Hrvoje Kekez doktor je znanosti, dugogodišnji zaposlenik Hrvatskog instituta za povijest, a odnedavno je zaposlen na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Uz ostalo, napisao je knjige "Grbovi gradova u Republici Hrvatskoj" (Mozaik knjiga, 2009.), "Bitke prekretnice hrvatske povijesti" (Mozaik knjiga, 2010.) i "Najveći hrvatski znanstvenici" (Mozaik knjiga, 2011.).

Dario Žagar je fotograf čije su se fotografije našle u nekoliko knjiga, od kojih su neke (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske. Prošle je godine objavio monografiju "Ljepote hrvatskoga Jadrana" (Mozaik knjiga, 2011.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –