Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Connie Palmen

Zakoni

  • Nakladnik: Andrijići
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 12/2005.
  • 192, meki uvez
  • ISBN 9536196626
  • Cijena: 87.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Naratorica u romanu je studentica filozofije koja, tragajući za samom sobom, prolazi kroz živote neobičnih i intelektualno vrlo snažnih i raznolikih muškaraca. Sedmorica koje u romanu opisuje uglavnom su od nje stariji dvadesetak i više godina. Vjerujući kako muškarci, a ne žene, kontroliraju "zakone" (umjetnost, ponajprije), Marie ispituje vezu književnosti i njezinih likova, odnosno književnosti i onih koji je stvaraju.

Sedmi muškarac je muškarac za kojeg je, osobno, ponajmanje zainteresirana, ali u psihološkoj krizi u kojoj se našla, autorici vjerojatno najpotrebniji: psihijatar.

Connie Palmen pripada generaciji koja je zainteresirana za život, posebice radost i smijeh. Njezin se talent ne ogleda samo u naraciji, on je prije svega u izuzetnoj sposobnosti zapažanja detalja koji, kroz nečije ponašanje, otkrivaju narav.

Connie Palmen (1955) studirala je nizozemski jezik i književnost i filozofiju. Proslavila se, pobudivši veliku pozornost  književne kritike i čitalačke publike, već svojim debitantskim romanom "De wetten" (Zakoni, 1991), nakon čega su slijedila dva romana, "De vriendschap" (Prijateljstvo, 1995) i "I. M." (1998)  koji su potvrdili njezinu reputaciju i osigurali joj (uz tri romana koji su uslijedili) mjesto među najznačajnijim suvremenim nizozemskim romanopiscima. Njezin šesti roman "Jij zegt het" (Ti kažeš, 2015)  temelji se na faktografiji i rezultira uvjerljivim portretom slavnog pjesničkog para Sylvije Plath i Teda Hughesa, prikazom njihove samouništavajuće ljubavi, kreativne povezanosti i neuroza.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –