Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anne Rice

Vrijeme anđela

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Jelena Katić
  • 11/2010.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789533032498
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Anne Rice se već tri desetljeća potvrđuje kao vrsna pripovjedačica te nam ovaj put, nakon "vampirskih" tema, podastire "anđeosku", u ovom metafizičkom trileru o serafinima i ubojicama. 

U život Tobyja O'Darea, plaćenog ubojice, dolazi misteriozan stranac, serafin, koji mu pruža priliku da sačuva ljudske živote umjesto da ih, kao do sada, uništava. Toby koji je nekoć sanjario kako će postati svećenik, no zbog spleta okolnosti postaje utjelovljenje opasnosti i nasilja, odluči prihvatiti priliku. Serafin ga odvede u 13. stoljeće, u engleski gradić, usred bijesne svjetine koja optužuje Židove za ritualna ubojstva djece. Dobivši zadatak spašavanja židovske obitelji, Toby će iskusiti put opasnosti, odanosti, izdaje, mržnje i ljubavi...

Anne Rice, koja je široj javnosti poznata najviše kao autorica romana o vampirima i vješticama, u svojem novom romanu ponovno propituje vlastiti odnos prema povezanosti teologije i paranormalnog. Roman "Vrijeme anđela" usredotočuje se na unutarnju borbu glavnog junaka koja uključuje propitivanje moralnog i potragu za iskupljenjem i spasenjem. Na roman su utjecali autoričini osobni stavovi o katolicizmu te je "Vrijeme anđela" umnogome jaka biblijska alegorija.

***

Anne Rice (New Orleans, 4. listopada 1941.) je američka spisateljica gotičkih i novijih religioznih romana. Slavu je stekla "Vampirskim kronikama", a najčešće teme su joj ljubav, smrt, besmrtnost, egzistencijalizam i sl. Njezine su knjige prodane u oko 100 milijuna primjeraka što je čini jednom od najčitanijih autorica današnjice.

Jedna od najprodavanijih i najčitanijih američkih spisateljica, autorica poznata po svojim kronikama o vampirima kao i ostalim djelima u kojima se u dubokim epskim pričama isprepliče svijet nadnaravnog sa elementima povijesti, religije, filozofije i složenih karaktera koji istražuju i šire naš fizički svijet izvan ograničenja percepcije.

Anne Rice život je započela kao Howard Allen O'Brien, kao drugo od četvoro djece Howard i Katherine Allen O'Brien. Sama je odlučila da će se zvati Anne kada je je krenula u prvi razred osnovne škole. Njezina majka, koja je dugo godina patila od alkoholizma, umrla je kada je Anne imala 15 godina. 1959. upisuje Texas Woman’s University, a 1960. se seli u San Francisco gdje se godinu dana poslije udaje za Stana Ricea. 1964. diplomirala je na San Francisco State iz političkih znanosti a 1972. iz kreativnog pisanja. U to se vrijeme počinje baviti pisanjem i ubrzo nakon smrti svoje prve kćeri izdaje svoje najpoznatije djelo: “Razgovor s vampirom” (“Interview with the Vampire”, 1976). Ova je prva knjiga iz njezinog poznatog serijala o vampirima (Vampire Chronicles) uključujući “The Vampire Lestat” (1985), “The Queen of the Damned” (1988), “The Tale of the Body Thief” (1992), “Memnoch The Devil” (1995), “The Vampire Armand” (1998) i dr.

Također je pisala pod pseudonimima Anne Rampling i A. N. Roquelaure.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Vrijeme anđela - Anne Rice –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –