Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irena Ðokić Ivana Rašić Bakarić Jelena Šišinački

Strateški programi lokalnog razvoja

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 11/2010.
  • 150 str., meki uvez
  • ISBN 9789532221
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Tema koju knjiga pokriva izuzetno je značajna u aktualnim okolnostima nakon usvajanja Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske i Zakona o regionalnom razvoju. Tema je tim značajnija zbog prilagodbe hrvatske regionalne politike propozicijama i načelima kohezijske politike EU-a, među kojima se upravo načelo planiranja i programiranja smatra jednim od najznačajnijih.

U metodološkom smislu, ova je knjiga vrlo vrijedan doprinos razumijevanju problematike planiranja i programiranja u Hrvatskoj. Logično strukturirani slijed čitatelja vodi od teoretske pozadine planiranja kroz strateški pristup, načela, instrumente, programe i tijela do provedbe s konkretnim primjerima i uputama. Time je čitateljima u pravom smislu riječi ponuđen 'alat' za provedbu programiranja u praksi.

dr. sc. Sanja Maleković, Institut za međunarodne odnoseStrateško je planiranje neosporno važna i uvijek aktualna tema, osobito za one prostore u kojima je recentna povijest obilježena određenim dilemama u odnosu na potrebu, sadržaj i metodologiju procesa strateškog planiranja razvoja. Drugi razlog opravdanosti bavljenja ovom temom u našim je uvjetima svakako proces tranzicije i osobito približavanja EU-u što dodatno pojačava potrebu razvoja svijesti, ali i vještina strateškog promišljanja, planiranja i programiranja ukupnog i lokalnog razvoja.

Stoga je dobrodošao svaki doprinos tim procesima u obliku novih rukopisa koji podupiru ideju o potrebi strateškog planiranja te nude konkretne metodološke okvire, ali i kritički pristupaju dosadašnjim iskustvima u primjeni relevantnih metodologija.

prof. dr. sc. Branko Grčić, Ekonomski fakultet u Splitu

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –