Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jonathan H. Turner Jan E. Stets

Sociologija emocija

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • Prijevod: Boško Kuzmanović
  • 03/2011.
  • 388 str., meki uvez
  • ISBN 9789532223668
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Očekivala sam da će knjiga ponuditi uvjerljiv pregled glavnih teorija u području, a pronašla sam i mnogo više. Ova knjiga nije tek enciklopedijski pregled glavnih teorijskih perspektiva, premda jako dobro može poslužiti u tu svrhu u sklopu diplomskog kolegija. Namjesto toga, u njoj se kreativno i promišljeno razvija znanost sociologije emocija.

Započinje novom taksonomijom teorijskih gledišta, povezujući pri tome neke ideje koje su konceptualno srodne, ali su postale razdvojene frazeologijom, metodama i povijesnim razdobljima. Sadrži i pažljiv osvrt na empirijsku literaturu od značaja za glavne teorijske ideje, što omogućuje da teorije postanu žive kroz primjene u istraživanjima.

Najvažnije od svega, ona ističe poveznice između različitih pristupa. Ukazuje i na praznine u mozaiku teorija srednjeg dosega koje smo razvijali. Ona predstavlja okvir koji glavnu tvrdnju knjige - da smo možda blizu stvaranja opće, obuhvatne teorije emocija unutar sociologije - čini uvjerljivom.

Lynn Smith-Lovin, Robert L. Wilson
Professor of Sociology Duke University

 
Sva važna mjesta u klasičnim sociološkim teorijama koja su uključivala i pitanje konceptualizacije uloge emocija, bila su potisnuta iz socioloških teorija više desetljeća. No, od 1970-ih godina razvili su se brojni istraživački i teorijski koncepti unutar sociologije koje više ne mogu ignorirati niti druge discipline koje se bave emocijama, što dokazuje i sve izraženija potreba za interdisciplinarnim istraživanjima u kojima bi sociolozi bili važni partneri.

Stoga je i objavljivanje knjige Jonathana Turnera i Jan Stets koja prikazuje sve najvažnije pravce i autore unutar sociologije emocija, dugo očekivan pothvat, ne samo unutar sociološke, već i drugih znanstvenih zajednica. Osim ove, ne postoji druga knjiga koja bi obuhvatila sociološke teorije i koncepte emocija unutar svih paradigmi i koja bi prezentirala k tome i najvažnija istraživanja unutar sociologije emocija.

Prof. dr. sc. Saša Božić
Odjel za sociologiju Sveučilište u Zadru

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –