Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Penny Louise

Pokopajte svoje mrtve

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Ivan Martinović
  • 07/2013.
  • 378 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590661
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dok Quebec City drhti obavijen zimom, a njegove stare zidine pucketaju pod naletima ledenog vjetra, glavni istražitelj Armand Gamache baca se na najneobičniji slučaj svoje karijere. U jednoj od najstarijih zgrada u gradu - knjižnici koja čuva naslijeđe engleske zajednice Quebeca - pronađen je ubijen muškarac. Ta smrt otvara vrata u prošlost, izvlači na svjetlo dana zagonetku koju nitko nije riješio stoljećima… Zagonetku koju Gamache mora riješiti da bi pronašao ubojicu.

 

Pennynih prvih pet romana o istražitelju Gamacheu bili su redom izvanredni, ali sa šestim je nadmašila sebe samu. Penny izvrstan pripovjedač, svaka riječ je na mjestu u ovom romanu, jednom od najbolje strukturiranih i najdirljivijih kriminalističkih romana u mnogo godina.

Booklist

 

Gamacheova silna bol uzrokovana jednom pogrešnom odlukom, Beauvoirovo oklijevajuće prihvaćanje neobičnog, zaplet koji je toliko neočekivan da ledi krv u žilama i opisi Quebeca toliko primamljivi da se stapaju u sjajan roman. Vrijedno svake nagrade!

Kirkus Review

 

***

Louise Penny (1958, Toronto) kanadska je autorica kriminalističkih romana, radnja kojih je smještena u pokrajinu Quebéc a središnji lik glavni je istražitelj Armand Gamache. Karijeru je započela kao radijski urednik a nakon toga okreće se pisanju. Dobitnica je brojnih nagrada u žanru kriminalističkog romana, uključujući nagradu Agatha za najbolji krimi roman (četiri godine zaredom) (2007–2010). kao i prestižnu nagradu Anthony za romane "Razorna riječ" i "Pokopajte svoje mrtve" i "A Trick of the Light". Njezine su knjige prevedene na 28 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –