Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ece Vahapoǧu

Druga

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Dunja Novosel
  • 01/2014.
  • 328 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532590708
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Esin je mlada i lijepa voditeljica koja ima uspješnu karijeru i brak pun ljubavi, a ona druga, Kubra, je pokrivena djevojka koja radi u očevoj tvrtci i živi prema islamskim vrijednostima. Njihovo poznanstvo traje od studija, međutim tek će slučajni susret na jednoj priredbi biti povod njihovom zbližavanju. Vođene znatiželjom prema drugačijem, one ponajprije upoznaju jedna drugu kao vlastite suprotnosti, a potom upoznaju i same sebe. Njihovo će ih prijateljstvo dovesti do neslućenih točaka...

"Druga" je iskrena i hrabra priča u kojoj je autorica suočila dvije žene, dva svjetonazora i dva sloja turskog društva, sekularno i vjersko, i bez ustručavanja razotkrila licemjerje i jednih i drugih. Kroz odnos dviju žena Ece Vahapolğu je progovorila o ljubavi, izdaji, predrasudama, vjeri, spolnosti, tabuima i duboko potisnutim emocijama.

S druge je strane pokazala i razmjer podjela između modernog i konzervativnog sloja u Turskoj. Dijeleći isti životni prostor oba se sloja doimaju bliskima ali su daleko... Ili obrnuto; čine se dalekim iako su blizu.

***

Ece Vahapoğlu
rođena je 1978. u Istanbulu. Diplomirala je menadžment na Američkom sveučilištu u Rimu. U Francuskoj je završila magisterij iz međunarodnih odnosa. Radila je kao voditeljica i urednica programa na nekoliko turskih televizija. Za novine Sabah, Takvim i Akşam pisala je kolumne i reportaže, a surađivala je i s brojnim časopisima u Turskoj. 2001. godine udruženje JC izabralo ju je za najuspješniju mladu osobu u Turskoj. Osim romana "Druga" objavila je još tri knjige različite tematike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –