Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatsko čitateljsko društvo ×

Najava • 07.02.2024.

Svjetski dan čitanja naglas – pridružite mu se čitajući

U okviru Svjetskog dana čitanja naglas koji se ove godine obilježava 7. veljače, Hrvatsko čitateljsko društvo poziva autore da naglas pročitaju svoja djela ili njihov dio a poziva i vas da pratite događanje i sami postanete sudionik – pridružite mu se čitajući. Pratite videozapise koji će biti objavljivani tijekom dana na Facebook stranici Društva.
Najava • 08.09.2022.

Stručni skup 'Kultura čitanja: što nam govore istraživanja o čitanju'

Hrvatsko čitateljsko društvo svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu. Ove godine, skup je posvećen temi istraživanja čitanja, koja nam pružaju korisna saznanja o čitateljskim potrebama, interesima, navikama, poteškoćama u čitanju i sl.
Najava • 02.02.2022.

Obilježite Svjetski dana čitanja naglas

U povodu Svjetskog dana čitanja naglas Hrvatsko čitateljsko društvo pozvalo je trinaest autora da naglas pročitaju svoja djela ili njihov dio. Pristigle će radove objavljivati na Facebook stranici društva, a pozvani ste da uz praćenje događanja i sami postanite sudionik – pridružite mu se čitajući, a izrađene video zapise objavite na svojim profilima.
Najava • 08.09.2021.

Virtualni skup Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira virtualni skup 'Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti', 8. rujna od 10 - 14 sati na kojem će se raspravljati hoće li digitalne tehnologije olakšati pristup svima koji su isključeni iz procesa učenja, ili će zapravo podići nove, čak još i veće barijere?
Najava • 08.09.2020.

Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba promjene

Hrvatsko čitateljsko društvo svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu. Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba održat će se u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Vijest • 10.02.2017.

Poziv na obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 16. veljače 2017. Hrvatsko čitateljsko društvo predlaže vodič u kreiranju proslave Svjetskog dana čitanja naglas u domu, školi, uredu, javnim mjestima kako bi se i ove godine što više ljudi priključilo svjetskoj zajednici promicanja čitanja.
Najava • 08.09.2015.

Stručni skup Rana pismenost i poteškoće u čitanju

Stručni skup 'Rana pismenost i poteškoće u čitanju' održat će se 8. rujna povodom obilježavanja Međunarodnoga dana pismenosti 2015. godine u Kući Europe u Zagrebu.