Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Ivan Goran Kovačić ×

Najava • 20.03.2023.

Goranovo proljeće slavi 60. rođendan u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci

Naša najznačajnija pjesnička manifestacija slavi 60. godina! Goranovo proljeće, jedan od najdugovječnijih pjesničkih festivala na svijetu, posvećen živim pjesničkim glasovima i uspomeni na Ivana Gorana Kovačića te ideji pjesništva kao jednog od oblika borbe za osobnu i univerzalnu slobodu, održat će se od 20. do 23. ožujka, u Zagrebu, Goranovu rodnom Lukovdolu i Rijeci.
Vijest • 15.03.2023.

Nagrada Ivan Goran Kovačić Senku Karuzi, a Goran za mlade pjesnike Vidu Bešliću

Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu pripala je Senku Karuzi za knjigu 'Nestajanje' dok je ovogodišnji dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike Vid Bešlić, za rukopis naslovljen 'Ektoplazma'. Svečana dodjela nagrada održat će se na prvi dan proljeća i Goranov rođendan, 21. 3. u Lukovdolu.
Najava • 06.03.2023.

Poezija u drugom filmu – predstavljanja finalista nagrade I.G. Kovačić

U okviru pjesničke tribine Poezija u drugom filmu, u Kinoteka baru u Zagrebu, u ponedjeljak 6. ožujka u 19 sati i u utorak 7. ožujka 19 sati bit će predstavljeni finalisti nagrade Ivan Goran Kovačić; u ponedjeljak 6. ožujka Krešimir Bagić i Goran Bogunović, te u utorak 7. ožujka Sanja Lovrenčić, Senko Karuza i Darko Šeparović.
Vijest • 21.02.2023.

Finalisti 3. Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Žiri Nagrade Ivan Goran Kovačić koja se dodjeljuje za najbolju izvornu pjesničku knjigu tiskanu u dvogodišnjem razdoblju, izabrao je pet finalista među stotinjak pristiglih naslova iz dvogodišnje domaće pjesničke produkcije. Ove će se godine nagrada dodijeliti treći put u sklopu jubilarnog 60. Goranovog proljeća.
Vijest • 05.12.2022.

Raspisan natječaj 'Goran za mlade pjesnike' 2022.

Goranovo proljeće tradicionalno raspisuje natječaj 'Goran za mlade pjesnike' nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.