Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nenad Rizvanović ×

Najava • 31.10.2023.

Predstavljanje romana 'Šutnja' Drage Hedla

Predstavljanje romana 'Šutnja' autora Drage Hedla održat će se u utorak 31. listopada u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. O uspješnoj kriminalističkoj trilogiji prema kojoj je snimljena visokobudžetna televizijska serija 'Šutnja', govorit će urednik Nenad Rizvanović, redatelj Dalibor Matanić, scenarist Marjan Alčevski te autor Drago Hedl.
Kritika • 06.03.2023.

Nenad Rizvanović : Trg slobode

'Trg slobode' nije album starih razglednica niti pokušava pod svaku cijenu reanimirati neko zaboravljeno lice grada. Rizvanovićeva knjiga je posveta provinciji, jednako bogatoj motivima i pričama koje se prečesto nalaze predaleko od fokusa javnosti, osim kada se to desi iz 'krivih' razloga, kao što je bio slučaj sa Petrinjom i Siskom nakon velikih potresa čije se posljedice osjećaju i dalje.
Najava • 16.02.2023.

Predstavljanje knjige 'Od Matoša do Maleša' Tomislava Brleka

Predstavljanje knjige 'Od Matoša do Maleša' Tomislava Brleka održat će se u četvrtak 16. veljače u Tvornici kulture – Mali pogon, u Zagrebu. O knjizi će razgovarati Andrea Milanko, Slaven Jurić, urednik Nenad Rizvanović te autor Tomislav Brlek.
Najava • 09.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice

Predstavljanje knjige 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice održat će se u petak 9. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja propituje književne i neknjiževne, humanističke tekstualne prakse fenomena homoseksualnosti u okviru francuske tradicije uz autoricu će razgovarati Nenad Ivić i Nenad Rizvanović, urednik knjige.
Najava • 21.09.2022.

Promocija knjige Nenada Rizvanovića 'Trg Slobode'

Promocija knjige Nenada Rizvanovića 'Trg Slobode' (MaMA, SABAH, 2022) održat će se u srijedu 21. rujna u Centru za kulturu mladih Ribnjak. O knjizi govore, sviraju i pjevaju: Ahmed Burić, Đurđica Čilić, Damir Imamović, Petar Milat, Siniša Pavić i autor Nenad Rizvanović.
Najava • 03.03.2007.

'Drugi poljubac Gite Danon' u Mercatoneu

U trgovačkom centru Emmezeta - Mercatone u Zagrebu, ovu će se subotu održati predstavljanje i potpisivanje nove knjige izabranih priča našeg poznatog pisca i novinara Miljenka Jergovića - "Drugi poljubac Gite Danon". Uz autora Miljenka Jergovića o knjizi će govoriti i urednik Nenad Rizvanović. U sklopu ovog gostovanja Jergović će predstaviti i biblioteku "Historijska čitanka Miljenka Jergovića" koju...
Najava • 29.11.2006.

PROMOCIJA : Peta strana svijeta

Putopis Jasena Boke «Peta strana svijeta»predstaviti će se u srijedu, 29. studenog 2006. godine u 18:30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb. Ovo ukoričeno uskrsnuće već, barem u Hrvatskoj, pomalo zamrle putopisne forme predstaviti će Jasen Boko, Siniša Pavić, novinar, Hrvoje Šalković, pisac i Nenad Rizvanović, urednik knjige.
Najava • 04.04.2006.

Predstavljanje proljetnih noviteta nakladničke kuće V.B.Z.

Na tiskovnoj konferenciju koja će se održati u srijedu, 5. travnja 2006. s početkom u 11 sati u Klubu SC Studentskog centra u Zagrebu, Savska 25. nakladnička kuća V.B.Z. predstaviti će svoje proljetne novitete. Na konferenciji će urednici ove nakladničke kuće predstaviti najnovije naslove beletristike i publicistike objavljene u nakladi V.B.Z.-a te najnovija izdanja iz područja duhovne i znanstvene...