Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u drugom filmu ×

Najava • 04.04.2024.

Poezija u drugom filmu: Ivan Babić i Irena Skopljak Barić

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu predstavlja autore kojima je zajedničko višeslojno književno djelovanje – pojavljuju kao pjesnici, voditelji važnih manifestacija, organizatori, kulturni radnici ustrajno posvećeni književnom radu – Ivan Babić i Irena Skopljak Barić. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 30.01.2024.

Poezija u drugom filmu: Po(v)ezija ženskih glasova

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu u Kinoteka Baru, gošće su pjesnikinje okupljene oko pjesničke radionice 'Osam kod Betine i Anete': Aneta Vladimirov, Betina Ilić i Jasmina Mujkić. Uz njih pjesme će čitati i neke od pjesnikinja iz grupe neformalno nazvane 'povezuše'. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 16.11.2023.

Poezija u drugom filmu: Suzana Kos

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu gostuje pjesnikinja Suzana Kos. Bit će predstavljena njezina prva pjesnička knjiga 'Dante'. O posebnosti njezinog pjesničkog jezika, te o dugom i slojevitom procesu nastanka knjige, uz autoricu će govoriti pjesnikinja, teatrologinja i književna kritičarka Nataša Govedić.
Najava • 04.05.2023.

Poezija u drugom filmu: Frida Šarar i Željka Horvat Čeč

U četvrtak, 4. svibnja u zagrebačkom Kinoteka Baru, Željka Horvat Čeč predstaviti će zbirku pjesama 'Strogo mirovanje', poeziju o ljubavi, bolesti, konzumerizmu i o našoj svakodnevnici, a Frida Šarar predstavlja poeziju iz svoje zadnje zbirke 'Udaljena jednu stvarnost odavde' u kojoj je sabrala pjesme koje je pisala zadnjih 25 godina.
Najava • 27.04.2023.

Poezija u drugom filmu : Brankica Radić

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru, u četvrtak 27. travnja gostuje pjesnikinja i prevoditeljica Brankica Radić. Bit će predstavljena njezina nova pjesnička knjiga 'Crvena' i prevoditeljski rad povezan s poezijom. Uz autoricu će o njezinoj poeziji govoriti pjesnikinja i prevoditeljica Vanda Mikšić.
Najava • 04.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Dinko Telećan

Prvi gost u jesenskom ciklusu 'Poezije u drugom filmu' je pjesnik, prevoditelj, esejist i putopisac Dinko Telećan. Bit će riječi o pisanju poezije izmaknute iz aktualnih poetičkih strujanja, o izazovu prevođenja s kineskog jezika, o prošlim i budućim putovanjima i putopisanjima i o filozofskoj esejistici koju piše Dinko Telećan. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 09.05.2022.

Poezija u drugom filmu - gost Senko Karuza

Gost svibanjskog izdanja Poezije u drugom filmu je Senko Karuza, autor s otoka Visa kojeg čitatelji poznaju kao pisca kratkih priča i predstavnika 'otočke književnosti'. Ovoga puta Karuza će se po prvi put predstaviti kao pjesnik. Bit će riječ o piščevu 'prijelazu na poeziju', spisateljskom zaletu, odnosu književnosti i otoka.