Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u drugom filmu ×

Najava • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene 'Plava i smeđa knjiga'.
Najava • 09.05.2022.

Poezija u drugom filmu - gost Senko Karuza

Gost svibanjskog izdanja Poezije u drugom filmu je Senko Karuza, autor s otoka Visa kojeg čitatelji poznaju kao pisca kratkih priča i predstavnika 'otočke književnosti'. Ovoga puta Karuza će se po prvi put predstaviti kao pjesnik. Bit će riječ o piščevu 'prijelazu na poeziju', spisateljskom zaletu, odnosu književnosti i otoka.
Najava • 11.04.2022.

Poezija u drugom filmu, gostuje Krešimir Bagić

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokreće novo mjesto poezije u gradu! Prvi gost Poezije u drugom filmu je pjesnik, književni kritičar i profesor stilistike Krešimir Bagić, autor pjesničkog opusa od desetak pjesničkih knjiga, uz znanstvena, esejistička i kritička izdanja. Povod gostovanju njegova je nova pjesnička knjiga poezije 'Ponornice'.