Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u drugom filmu ×

Najava • 06.03.2023.

Poezija u drugom filmu – predstavljanja finalista nagrade I.G. Kovačić

U okviru pjesničke tribine Poezija u drugom filmu, u Kinoteka baru u Zagrebu, u ponedjeljak 6. ožujka u 19 sati i u utorak 7. ožujka 19 sati bit će predstavljeni finalisti nagrade Ivan Goran Kovačić; u ponedjeljak 6. ožujka Krešimir Bagić i Goran Bogunović, te u utorak 7. ožujka Sanja Lovrenčić, Senko Karuza i Darko Šeparović.
Najava • 14.02.2023.

Poezija u drugom filmu: Irena Matijašević

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu u goste dovodi pjesnikinju, proznu spisateljicu i radijsku urednicu na Trećem programu Hrvatskog radija, Irenu Matijašević. Predstavljena će biti njezina nova pjesnička knjiga 'Cesta za tar'. Uz autoricu će o njezinoj poeziji govoriti pjesnik i cijenjeni književni kritičar Davor Šalat.
Najava • 08.12.2022.

Poezija u drugom filmu – Vanda Mikšić i Vlatka Valentić

Na posljednjoj ovogodišnjoj pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru u Kordunskoj 1, gošće su pjesnikinje i prevoditeljice Vanda Mikšić i Vlatka Valentić. O mjestu poezije u njihovu cjelokupnom radu vezanom za književnost te o utjecajima prevođenja na njihovo pjesništvo... s autoricama će razgovarati Sanja Baković.
Najava • 19.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Danijela Jozić, Ivana Lulić, Maja Marchig

Na pjesničkoj tribini 'Poezija u drugom filmu' koja će se u srijedu 19. listopada održati u zagrebačkom Kinoteka Baru u Kordunskoj 1., predstavljaju se novi pjesnički glasovi, pjesnikinje: Danijela Jozić, Ivana Lulić i Maja Marchig. Tribinu vodi i uređuje Sanja Baković.
Najava • 04.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Dinko Telećan

Prvi gost u jesenskom ciklusu 'Poezije u drugom filmu' je pjesnik, prevoditelj, esejist i putopisac Dinko Telećan. Bit će riječi o pisanju poezije izmaknute iz aktualnih poetičkih strujanja, o izazovu prevođenja s kineskog jezika, o prošlim i budućim putovanjima i putopisanjima i o filozofskoj esejistici koju piše Dinko Telećan. Tribinu vodi Sanja Baković.