Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u drugom filmu ×

Najava • 13.06.2024.

Poezija u drugom filmu: 'Godina smrdljivog Martina' Miroslava Mićanovića

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu koja će se u četvrtak 13. lipnja održati u Kinoteka baru predstavit će novu knjigu poetskih mikrofikcija 'Godina smrdljivog Martina', pjesnika Miroslava Mićanovića. O knizi će uz autora govoriti Anja Tomljenović (književna kritičarka) i Sanja Baković (voditeljica).
Najava • 04.04.2024.

Poezija u drugom filmu: Ivan Babić i Irena Skopljak Barić

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu predstavlja autore kojima je zajedničko višeslojno književno djelovanje – pojavljuju kao pjesnici, voditelji važnih manifestacija, organizatori, kulturni radnici ustrajno posvećeni književnom radu – Ivan Babić i Irena Skopljak Barić. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 30.01.2024.

Poezija u drugom filmu: Po(v)ezija ženskih glasova

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu u Kinoteka Baru, gošće su pjesnikinje okupljene oko pjesničke radionice 'Osam kod Betine i Anete': Aneta Vladimirov, Betina Ilić i Jasmina Mujkić. Uz njih pjesme će čitati i neke od pjesnikinja iz grupe neformalno nazvane 'povezuše'. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 16.11.2023.

Poezija u drugom filmu: Suzana Kos

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu gostuje pjesnikinja Suzana Kos. Bit će predstavljena njezina prva pjesnička knjiga 'Dante'. O posebnosti njezinog pjesničkog jezika, te o dugom i slojevitom procesu nastanka knjige, uz autoricu će govoriti pjesnikinja, teatrologinja i književna kritičarka Nataša Govedić.
Najava • 04.05.2023.

Poezija u drugom filmu: Frida Šarar i Željka Horvat Čeč

U četvrtak, 4. svibnja u zagrebačkom Kinoteka Baru, Željka Horvat Čeč predstaviti će zbirku pjesama 'Strogo mirovanje', poeziju o ljubavi, bolesti, konzumerizmu i o našoj svakodnevnici, a Frida Šarar predstavlja poeziju iz svoje zadnje zbirke 'Udaljena jednu stvarnost odavde' u kojoj je sabrala pjesme koje je pisala zadnjih 25 godina.
Najava • 19.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Danijela Jozić, Ivana Lulić, Maja Marchig

Na pjesničkoj tribini 'Poezija u drugom filmu' koja će se u srijedu 19. listopada održati u zagrebačkom Kinoteka Baru u Kordunskoj 1., predstavljaju se novi pjesnički glasovi, pjesnikinje: Danijela Jozić, Ivana Lulić i Maja Marchig. Tribinu vodi i uređuje Sanja Baković.
Najava • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene 'Plava i smeđa knjiga'.