Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tanja Tarbuk ×

Najava • 16.12.2022.

Portugalski autor Frederico Pedreira predstavlja roman 'Mjesečareva lekcija'

Promocija romana 'Mjesečareva lekcija' portugalskog autora Frederica Pedreire održat će se 16. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Frederico Pedreira čitat će svoju poeziju na Jutru poezije, u subotu 17. prosinca, a prijevod će čitati polaznici portugalskih prevodilačkih radionica Translab.
Najava • 06.12.2022.

Književna senzibilizacija: Kuba

O suvremenom kubanskom društvu, kubanskoj kulturi i književnosti, ali i problemu velikoga vala iseljavanja s Kube danas razgovarat će književna prevoditeljica i aktivistica Tanja Tarbuk, kubanski tražitelj međunarodne zaštite te moderatorica i autorica projekta Ksenija Banović.
Najava • 02.05.2022.

Tribina Litterarum Translatio: Tanja Tarbuk

Na trećoj ovogodišnjoj tribini iz niza Litterarum translatio koja će se u organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca održati 2. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu u središtu pozornosti bit će Tanja Tarbuk, uvažena uvažena prevoditeljica s portugalskog i španjolskog jezika.
Najava • 09.12.2021.

Portugalski pisac Paulo José Miranda gostuje u Zagrebu

Portugalski pisac Paulo José Miranda gostuje od 9. do 11. prosinca u Zagrebu, povodom predstavljanja romana 'Mrtva priroda' za koji je 1999. primio prvu Nagradu José Saramago, koju dodjeljuje Portugalsko društvo pisaca. Tijekom gostovanja u Zagrebu Paulo José Miranda će sudjelovati u tri događanja...
Razgovor • 18.06.2021.

Bruno Vieira Amaral : Pišući osvjetljavamo svijet

Radost nas ne potiče na razmišljanje nego na dionizijsku opijenost samima sobom, dok poraz u sebi ima neku apolonsku suzdržanost, sklonost prema refleksiji. I zato pisanje može imati, a za mene i ima, terapeutsko obilježje, ne u smislu da bih se njime pokušao rasteretiti nečega što me tišti, jer književnost je za mene nešto ozbiljno, poziv, umjetnost, nije tek oblik autoterapije.