Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.12.2022.

Portugalski autor Frederico Pedreira predstavlja roman 'Mjesečareva lekcija'
Održava se
16.-17.12.2022.

Promocija romana "Mjesečareva lekcija" portugalskog autora Frederica Pedreire (prev. Tanja Tarbuk, Vuković&Runjić, 2022.) održat će se 16. prosinca u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Uz autora o knjizi će govoriti Tanja Tarbuk, Dean Trdak i Maria Paula Vieira Ferreira Leal da Silva, veleposlanica Portugala.

Frederico Pedreira čitat će svoju poeziju na Jutru poezije, u subotu 17. prosinca s početkom u 12 sati, a prijevod će čitati polaznici portugalskih prevodilačkih radionica Translab, koje se odvijaju pod menorstvom Tanje Tarbuk i Deana Trdaka.

Roman "Mjesečareva lekcija" Frederica Pedriere dobitnik je Europske nagrade za književnost 2021.

Frederico Pedreira rođen je 1983. Objavio je šest knjiga poezije, dva romana, zbirku kratkih priča i knjigu eseja. Roman "Mjesečareva lekcija" dobio je Nagradu Europske unije za književnost i Nagradu Eça de Queiroz. Nedavno je objavio knjigu eseja "Um virar de costas sedutor" (Zavodničko okretanje leđa) i zbirku poezije "Coração Lento" (Sporo srce). Nakon magisterija na Royal Hollowayu, University of London, vraća se u Portugal i bavi se prevođenjem, knjižarstvom i novinarstvom. Doktorirao je teoriju književnosti na Sveučilištu u Lisabonu, a za knjigu "Uma aproximação à estranheza" (Jedan pristup neobičnome), temeljenu na disertaciji, dobio je Nagradu INCM / Vasco Graça Moura za najbolji esej iz humanističkih znanosti 2016. godine.

Frederico Pedreira

Mjesečareva lekcija

  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • Vuković & Runjić 12/2022.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863291

Dječak opsjednut mršavljenjem provodi beskonačne ljetne praznike kod djeda i bake u mitskoj 'zelenoj kući' gdje su njegov otac i stričevi za sobom ostavili riznicu predmeta i uspomena. Traži sebe, od putovanja s majkom u SAD, Tunis i Alžir, do razdoblja tjeskobe i sumnje u zagušljivoj sobi studentskog doma.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –