Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

U prevodilačkom ringu ×

Najava • 22.12.2021.

U prevodilačkom ringu: Sandra Ljubas i Edin Badić

U posljednjem ovogodišnjem predbožićnom 'Prevodilačkom ringu' koji će se održati u srijedu, 22. prosinca putem Zooma susrest će se mladi, no itekako vrsni prevoditelji Sandra Ljubas i Edin Badić, koji će se okušati u prijevodu švedskog božićnog klasika za djecu i odrasle, kratke priče 'Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton' Tagea Danielssona.
Najava • 30.09.2021.

U prevodilačkom ringu: Anda Bukvić Pažin i Lara Hölbling Matković

U 'Prevodilačkom ringu' Društva hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP), koji će se povodom Međunarodnog dana prevodilaca održati u četvrtak, 30. rujna susrest će se Anda Bukvić Pažin i Lara Hölbling Matković. Duelistice će na prijevodu ulomka iz 'Čarobnjaka iz Oza' Lymana Franka Bauma pokazati kako teku prevodilački procesi i kako prevoditi dječje klasike.
Najava • 27.02.2021.

U prevodilačkom ringu: Anja Majnarić i Mišo Grundler

Anja Majnarić i Mišo Grundler okušat će se u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik ulomka iz romana 'Neverwhere' Neila Gaimana. 'Okršaj' dvoje iskusnih književnih prevoditelja održat će se u subotu, 27. veljače na internetskoj platformi za videosastanke Zoom pod moderatorskom palicom književne prevoditeljice Patricije Horvat.
Najava • 30.11.2020.

U prevodilačkom ringu: Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik

U prevodilačkom ringu susrest će se Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik, koje će se okušati u prijevodu ulomka iz romana Ricarda Piglije 'Respiración artificial'. Hispanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak 30. studenog na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Roman Simić.
Najava • 08.10.2020.

U prevodilačkom ringu: Tatjana Radmilo i Dean Trdak

U Prevodilačkom ringu susrest će se dvoje iskusnih prevoditelja, Tatjana Radmilo i Dean Trdak. U četvrtak 8. listopada u parku ispred Bookse, pokazat će kako su interpretirali riječi slavnog suvremenog dramatičara Toma Stopparda u djelu Indian Ink. Susret moderira Lara Hölbling Matković.