Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

V.B.Z. ×

Najava • 28.06.2013.

V.B.Z otvara knjižarsko-galerijski centar 'Fadil Hadžić'

Izdavačka kuća V.B.Z. u Ilici 13 otvara svoju prvu veliku knjižaru u Zagrebu, multimedijalni knjižarsko galerijski prostor, nazvan po doajenu kulturnog Zagreba i Hrvatske - Fadilu Hadžiću. Knjižara će ponuditi novo kulturno središte u kojemu će se održavati slikarske i fotografske izložbe, promocije, predavanja i radionice pod stručnim vodstvom renomiranih osoba iz hrvatskog kulturnog života.
Najava • 08.11.2011.

Program predstavljanja V.B.Z.-a na Interliberu

Program predstavljanja novih izdanja V.B.Z.-a na zagrebačkom "Interliberu" otvara u utorak susret s autorom i potpisivanje knjiga Dimitrija Popovića "Smrt Danila Kiša", a u idućim danima slijede promocije knjiga "Pobunite se!" & "Ispod stola", "Uglavnom su me voljele starije gospođe", "Metatajna" i dr., kao i tematske tribine.
Vijest • 04.11.2011.

Odabrani rukopisi koji su ušli u završni krug V.B.Z.-ove nagrade

U završni krug ovogodišnje Nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman ušlo je 18 rukopisa koje je odabrao žiri koji ove godine radi u sastavu: Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević. Odluku o pobjedniku, žiri će, već tradicionalno, objaviti na ovogodišnjem Interliberu, u petak 11. studenoga.
Vijest • 12.08.2011.

V.B.Z. deseti put raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman godine

Izdavačka kuća V.B.Z. deseti put za redom raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z. nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj  je  do 1.rujna 2011. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.
Najava • 07.04.2011.

V.B.Z.-ova nova knjižara na Cvjetnom trgu

Nakladničko-knjižarska kuća V.B.Z. otvara u četvrtak 7. travnja svoju novu knjižaru u stambeno-poslovnom objektu "Cvjetni" (Trg Petra Preradovića, Zagreb). Za tu je priliku V.B.Z. priredio cjelodnevni program uz renomirane pisce, glumce, pjevače, potpisivanje knjiga, prigodne popuste i domjenak u 17 sati.
Vijest • 04.10.2010.

Otvorena nova V.B.Z.-ova knjižara u Rijeci

Rijeka se, da se poslužimo političkim diskurzom, pretvara u najjaču V.B.Z.-ovu utvrdu-bedem, sastavljen od čak tri knjižare u centru grada. Nova je V.B.Z.-ova knjižara smještena u sklopu kavane Filodrammatica, u neposrednoj blizini druge, dvostruko manje knjižare ove hrvatske izdavačke kuće.
Najava • 08.05.2010.

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva na druženje s Vedranom Rudan

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva na druženje s Vedranom Rudan i potpisivanje njezine nove knjige "Dabogda te majka rodila". Kada i gdje? U subotu, 08. svibnja 2010. godine od 11-12 sati na Iblerovom trgu 8, ispred Doma za starije i nemoćne osobe „Medveščak", Zagreb.
Vijest • 10.02.2010.

Politička biografija Stipe Mesića u izdanju V.B.Z.-a

Uoči odlaska s dužnosti predsjednika Republike, nakladnička kuća V.B.Z. objavila je političku biografiju Stipe Mesića - "Domovinski obrat", autora Ivice Ðikića. Knjiga će od četvrtka, 11. veljače 2010. biti dostupna na svim kioscima i u knjižarskoj mreži po iznimno povoljnoj cijeni od 10 kuna!