Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2017.

Stručni skup 'Koliko smo pismeni/nepismeni - digitalna pismenost naseg doba'

Hrvatsko čitateljsko društvo tradicionalno organizira stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, na kojem izlaganja drže domaći i strani predavači i stručnjaci za područje pismenosti i čitanja. Ovogodišnji skup održat će se pod nazivom 'Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba'.
Najava • 03.09.2017.

Festival svjetske književnosti 2017. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti održat se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Ove je godine u fokusu književnost njemačkoga govornog područja, pa najveći broj gostiju dolazi iz Austrije, Njemačke i Švicarske, međutim tu su još i književne face iz Gvatemale, Sjedinjenih Država, Italije, Finske, Španjolske, Portugala, Francuske, Srbije, Bosne, Mađarske, Slovenije i Makedonije.
Najava • 13.07.2017.

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.'

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.' održat će se u četvrtak 13. srpnja u Zavičajnoj knjižari Petit u Puli. O knjizi će govoriti Elmo Cvek, Leonid Slijepčević i autor.
Najava • 10.07.2017.

Ljeto u AMZ : Projekcije filmova i popularna predavanja o starom Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu otvara peto po redu Ljeto u AMZ-u koje će se od 10. do 13. srpnja odvijati u lapidariju Muzeja.
Najava • 08.07.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Petar Matović

U posljednjem ovosezonskom Cruisingu koji će se održati u subotu 8. srpnja u Klubu MaMa u Zagrebu gostuje Petar Matović, propulzivni i vrlo intrigantan pjesnik iz Srbije. Predstavit će se njegova nova zbirka koja se zove 'Iz srećne republike'. Sugovorit će urednica i prevoditeljica, spisateljica Ivana Rogar.
Najava • 04.07.2017.

Promocija romana 'Glava lava : Dom u Dubrovniku' Ivana Salečića

Promocija romana 'Glava lava : Dom u Dubrovniku' Ivana Salečića održat će se u utorak 4. srpnja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Mani Gotovac, Gordana Crnković i Milana Vuković Runjić. Isječke arhivskih filmova o Dubrovniku prikazat će Daniel Rafaelić, a kad padne mrak saksofonski kvartet SaKS će se pobrinuti za atmosferu.
Najava • 01.07.2017.

Književno-performerski projekt 'Sedam sati smaranja'

Književno-performerski projekt 'Sedam sati smaranja' održat će se u subotu 1. srpnja u atriju Teatra &TD i okupiti dvadesetak generacijski različitih prozaika i pjesnika, koji će naizmjence čitati do ponoći. Događanje vodi Stjepan Balent, a nakon sedmosatnog smaranja slijedi glazbena poslastica iznenađenja.