Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 31.05.2017.

Počinje 10. riječki sajam knjige i festival autora vRIsak

Riječki sajam knjige i festival autora vRIsak održat će se desetu godinu zaredom u Rijeci (i u Velom Lošinju) od 31. svibnja do 10. lipnja 2017. godine. Festival i ove godine donosi bogat program i mnoštvo književnih i kulturnih događanja na kojima će nastupiti više od sto umjetnika i kritičara. Središnji program Književnost između egzila i azila posvećen je Predragu Matvejeviću.
Najava • 30.05.2017.

Predstavljanje Europskog glasnika i okrugli stol 'Revizija povijesne svijesti'

Kratko predstavljanje 21. broja Europskog glasnika i Okrugli stol na temu 'Revizija povijesne svijesti' održat će se u utorak 30. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Luc Lévy, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić, Žarko Paić i Dražen Katunarić.
Najava • 28.05.2017.

Otvorenje 16. Festivala europske kratke priče

16. Festival europske kratke priče otvara se u nedjelju 28. svibnja u zagrebačkom Kazalištu Gavella čitanjem i razgovorom s dvoje izvanrednih pisaca i međunarodno nagrađivanih pripovjedača: Janice Galloway, jednom od najcjenjenijih škotskih i britanskih autorica danas i DBC Pierrom, australskim piscem i dobitnikom Bookerove nagrade. Razgovor će voditi Roman Simić.
Najava • 28.05.2017.

Festival europske kratke priče : Luka Europa

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker, preko nagrade Planeta i Independent, pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku.
Najava • 28.05.2017.

Predstavljeni autori i program 16. Festivala europske kratke priče

Festival europske kratke priče održat će se od 28. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Preko trideset autora iz dvanaest zemalja nastupit će na četrdesetak događanja – čitanja, tribina, razgovora, promocija knjiga, koncerata... Tema ovogodišnjeg Festivala je luka Europa a naglasak je na afričko-europskim književnim dodirima i utjecaju iskustava života na tim kontinentima na pričanje priča i...
Najava • 26.05.2017.

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima'

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima' (autori: Graeme D. Ruxton i Nick Colegrave; urednica hrvatskog izdanja: Nataša Jovanov Milošević) održat će se u petak 26. svibnja u Velikoj dvorani 'Miroslav Čačković' na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 25.05.2017.

Tribina PiČi s Ivanom Rogar

Što piše, kako to i zašto radi jedna od najperspektivnijih autorica mlađe generacije i ovogodišnja dobitnica Kamova Ivana Rogar saznajte u četvrtak, 25. svibnja na tribini Piči u knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu. Drugi dio tribine rezerviran je za posjetitelje, sve skupa moderira Sanja Vučković.