Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.09.2017.

Dodjela nagrade 'Piširiši' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca, dodijelit će u subotu 30. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nagrade pobjednicama natječaja 'Piširiši': Ozani Ramljak (za tekst) i Ivani Crnošiji Galović (za ilustracije) pobjedničke slikovnice 'Što će biti kad odraste'.
Najava • 29.09.2017.

Predstavljanje slikovnice 'Lav i ptica' Marianne Dubuc

Predstavljanje slikovnice 'Lav i ptica' Marianne Dubuc održat će se u petak 29. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O mjestu ovog djela u književnosti za djecu i njegovoj umjetničkoj vrijednosti te o važnosti kvalitetnih slikovnica za djecu i roditelje govorit će Anda Bukvić Pažin, Marija Ott Franolić i Irena Orlović.
Najava • 28.09.2017.

Predavanje Brucea Sterlinga 'Prekarna utopija'

U sklopu prvog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D u Zagrebu gostuje međunarodno poznati pisac znanstvene fantastike Bruce Sterling koji će u četvrtak 28. rujna u napuštenom diskontu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla održati predavanje 'Prekarna utopija'.
Najava • 25.09.2017.

Tribina Paralelni svjetovi : Je li kultura temelj čovjekova postojanja?

Tribina 'Paralelni svjetovi' pod nazivom 'Kultura, politika i (suvremeno) društvo' održat će se povodom hrvatskoga izdanja knjige Terryja Eagletona 'Kultura' a gosti tribine, Nadežda Čačinovič i Žarko Puhovski, razgovarat će o tome je li kultura – kao što smatraju neki teoretičari – temelj čovjekova postojanja.
Najava • 24.09.2017.

Zagreb Reads Europe : Llŷr Gwyn Lewis i Asja Bakić

U sklopu programa Zagreb Reads Europe, u nedjelju 24. rujna u klubu Booksa će gostovati velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić, oboje Novi glasovi Europe (New Voices Europe) za 2017. godinu.
Najava • 21.09.2017.

Književni festival u Zadru: KaLibar bestiVal 2017.

Peto izdanje zadarskog književnog festivala KaLibar bestiVal održat će se od 21. do 23. rujna na dvije gradske lokacije. Na Festivalu će se predstaviti Boris Rašeta, Sanja Baković, Željka Horvat Čeč, Nada Topić, Martina Vidaić, Ivica Jakšić Čokrić Puko, Ivica Prtenjača i dr. Svoj nastup najavila je i Udruga DADAnti iz Splita a na pomolu je i zadarsko izdanje Spikigina.
Najava • 19.09.2017.

Što je pisac htio reći : Dino Bauk

Na književnoj tribini 'Što je pisac htio reći' u utorak 19. rujna gostuje odvjetnik, pisac i kolumnist Dino Bauk, nova je nada slovenske književnosti, čiji je prvijenac 'Kraj. Iznova' svojevrsno ljubavno pismo osamdesetima, ali s racionalnim odmakom. S autorom će razgovarati Andrija Škare.