Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.11.2017.

Predstavljanje knjige Mladena Machieda 'Moj' Proust

Predstavljanje knjige Mladena Machieda 'Moj' Proust održat će se u srijedu, 22. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Ana Kapraljević, Bojan Marotti i Mladen Machiedo. Ulomke iz knjige čitat će Dunja Sepćić.
Najava • 21.11.2017.

Čitaj! sa srednjoškolcima u HDP-u

Program poticanja čitanja Čitaj! sa srednjoškolcima održat će se iznimno u okviru tribine HDP-a, pa će u čitanju i razgovoru o ponuđenim tekstovima moći sudjelovati i publika. U programu sudjeluju i čitaju Zoran Ferić i Miroslav Mićanović.
Najava • 21.11.2017.

Dani Marije Jurić Zagorke 2017: Feminizam i kultura straha

Manifestacija Dani Marije Jurić Zagorke održava se 11. put, u godini u kojoj obilježavamo 60. godina od smrti najčitanije hrvatske autorice i prve političke novinarke. U program koji uključuje predavanja, promocije, tajanstvenu potragu za ubojicom... održava se znanstveno-književni skup na temu 'Feminizam i kultura straha'.
Najava • 20.11.2017.

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića 'Kroatološki ogledi'

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića 'Kroatološki ogledi' održat će se u ponedjeljak 20. studenoga s početkom u 12 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Zvonko Kusić, Mislav Ježić te Hrvojka Mihanović-Salopek.
Najava • 17.11.2017.

Predstavljanje knjige Andrije Škare - 'Društvene igre'

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Društvene igre' održat će se u petak 17. studenog u zagrebačkom Caféu u dvorištu. Knjigu će predstaviti Korana Serdarević, Marina Vujčić i Andrija Škare. Zasvirat će i Kensington Lima.
Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 11.11.2017.

Subota na Interliberu 2017. - USUSRET PETNAESTOGODIŠNJICI BIBLIOTEKE BOOKMARKER, vodič kroz tribine: Kristijan Vujičić

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. koji se održava na galeriji paviljona 5. U subotu 11. studenog USUSRET PETNAESTOGODIŠNJICI BIBLIOTEKE BOOKMARKER vodič kroz tribine vodi Kristijan Vujičić.