Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 21.06.2017.

José Eduardo Agualusa dobitnik književne nagrade 'International Dublin Literary Award'

Angolski pisac José Eduardo Agualusa dobitnik je ovogodišnje nagrade International Dublin Literary Award za roman 'Opća teorija zaborava'. Nagradu vrijednu 100 000 eura Agualusa će podijeliti sa svojim dugogodišnjim prevoditeljem (eng.), Danielom Hahnom, i kako je najavio, pomoći otvaranje javne knjižnice na otoku Mozambiku.
Vijest • 20.06.2017.

Rokovi za prijavu programa Poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva te za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva

U tijeku su javni pozivi koje je Ministarstvo kulture raspisalo za prijavu programa Poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. te za Poticanje književnoga stvaralaštva u 2018. godini.
Vijest • 20.06.2017.

Rezultati 3. natječaja 'Piširiši', za najbolju slikovnicu

Na natječaj za slikovnicu 'Piširiši' Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade pristiglo je tridesetak priča i nešto manje ilustracija. Žiri je odlučio da je ovogodišnji pobjednik natječaja slikovnica spisateljice Ozane Ramljak i ilustratorice Ivane Crnošije Galović 'Što će biti kad odraste'.
Vijest • 20.06.2017.

Ljetna škola pisanja CeKaPea u čarobnom dvorcu Stara Sušica

Ovogodišnja Ljetna škola pisanja CeKaPea održat će se od 27. kolovoza do 3. rujna 2017. u šumi Gorskog kotara, čarobnom dvorcu Stara Sušica. Ove godine Ljetna škola pisanja nudi radionice kratke priče, romana, poezije i scenarija. U večernjim satima održavat će se književi razgovori, tribine, igre i izazovi.
Vijest • 20.06.2017.

Odabrano pet finalista tportalove književne nagrade

Žiri tportalove književne nagrade za najbolji hrvatski roman odabrao je pet finalista: 'Stajska bolest' Slađane Bukovac, 'EEG' Daše Drndić, 'Sjećanje šume' Damira Karakaša, 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka i 'Pjevač u noći' Olje Savičević Ivančević, a dobitnika desete tportalove književne nagrade za najbolji hrvatski roman doznat ćemo 7. srpnja.
Vijest • 01.06.2017.

Europski parlament usvojio prijedlog Komisije kojim se omogućuje smanjenje PDV-a na e-knjige

Europski parlament u četvrtak je usvojio prijedlog Komisije koji bi omogućio državama članicama smanjenje PDV-a na e-knjige i primjenu iste stope PDV-a na elektroničke publikacije (na primjer na e-knjige, e-novine i e-časopise) i tiskane publikacije.
Vijest • 31.05.2017.

Ministarstvo kulture predstavilo kratkoročne i dugoročne mjere kojima želi pomoći sektoru knjige i nakladništva

Ministarstvo kulture predstavilo je niz kratkoročnih i dugoročnih mjera kojima se planira pomoći sektoru knjige i nakladništva, naročito radi uspostavljanja i razvoja novih distribucijskih kanala za knjigu.