Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.09.2018.

David Mitchell u Zagrebu i Dubrovniku
Održava se
21.-23.09.2018.

David Mitchell (Foto: Paul Stuart, ustupila Booksa)

Atlas oblaka Mitchell David
Koštani satovi Mitchell David
Livada Crnog Labuda Mitchell David

David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanom "Atlas oblaka" po kojem je snimljen i poznati film s Tomom Hanksom i Halle Berry u glavnim ulogama gostuje od 21. do 23. rujna 2018. u Zagrebu i Dubrovniku.

U Zagrebu će u petak, 21. rujna u 18 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike, nakon čega će biti prikazan film "Atlas oblaka". U subotu, 22. rujna u 20 sati u Književnom klubu Booksa Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti.

Zagrebački čitatelji će moći susresti autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković & Runjić u subotu, 22. rujna od 13 do 14 sati. David Mitchell će u Dubrovniku u nedjelju, 23. rujna u 20 sati u Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika razgovarati s Miljenkom Buljević o književnosti i putovanjima. 

Nakon "Atlasa oblaka" (2008, preveo Saša Stančin) u Hrvatskoj su dosad objavljena još tri autorova romana, sva u izdanju nakladničke kuće Vuković & Runjić: "Livada Crnog Labuda" (2009, prevela Vlatka Valentić), "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" (2014, preveo Saša Stančin) i "Koštani satovi" (2016, preveo Saša Stančin), a koncem ovog mjeseca bit će objavljen i autorov zadnji roman "Sladehouse". Osim romana, Mitchell je autor i kratkih priča, libreta za opere, a zajedno sa suprugom na engleski je preveo djela Japanca Naokija Higashide koja su autoportreti mlade osobe s autizmom.

David Mitchell je dva puta bio u užem krugu za nagradu Man Booker, jedan je od dobitnika nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca a magazin Time proglasio ga je jednim od sto najutjecajnijih osoba na svijetu. Živi u pokrajini Cork u Irskoj sa suprugom i dvoje djece.
 

Organizira: Književni klub Booksa u partnerstvu s nakladničkom kućom Vuković&Runjić, Muzejom suvremene umjetnosti i Lazaretima – Kulturnom četvrti Dubrovnika, te uz potporu Discovery Film&Video i Pucić Palace.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –