Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 05.10.2021.

Dodijeljene nagrade 'Josip Tabak' za najbolje prijevode

U petak 1. listopada 2021. na Godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodijeljene su i ovogodišnje nagrade za najbolje prijevode u nekoliko kategorija te nagrada "Josip Tabak" za životno djelo. 

Dobitnica nagrade "Josip Tabak" za životno djelo je Irena Lukšić, izuzetno cijenjena i nagrađivana prevoditeljica s ruskog, zahvaljujući kojoj hrvatski čitatelji mogu uživati u vrhunskim prijevodima vrijednih ruskih autora. 

Vanda Mikšić dobitnica je godišnje nagrade za prijevod poezije Aiméa Césairea, Bilježnica povratka u zavičaj (Fotopoetika). 

Dobitnica godišnje nagrade za prijevod dječje književnosti je Lara Hölbling Matković za knjigu Roalda DahlaFantastični gospodin Lisac (Znanje). 

Dobitnica godišnje nagrade za prijevod proznoga djela je Željka Somun za prijevod knjige Jean-Baptistea del AmoaaCarstvo životinja (OceanMore).

Dobitnik nagrade za prijevod publicistike je Marko Gregorić za prijevod knjige Antoinea CompagnonaAntimodernisti. Od Josepha de Maistrea do Rolanda Barthesa (Matica hrvatska).

Pogledajte koji su prijevodi bili u užem krugu Nagrade Josip Tabak 2020.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –