Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Josip Tabak ×

Vijest • 05.10.2021.

Dodijeljene nagrade 'Josip Tabak' za najbolje prijevode

Na Godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodijeljene su i ovogodišnje nagrade za najbolje prijevode u nekoliko kategorija te nagrada 'Josip Tabak' za životno djelo. Dobitnica nagrade za životno djelo je Irena Lukšić, a godišnje nagrade dobili su Vanda Mikšić, Lara Hölbling Matković, Željka Somun i Marko Gregorić.
Vijest • 07.06.2021.

Odabrani prijevodi u užem krugu Nagrade Josip Tabak 2020.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade DHKP-a za životno djelo i prijevod godine za 2020., u sastavu Helen Sinković (predsjednica), Ana Dugandžić, Patricija Horvat, Anita Peti Stantić, Vlatka Valentić odabralo je prijevode koji ulaze u uži krug godišnje nagrade 'Josip Tabak'. Imena dobitnika nagrade bit će objavljena krajem rujna na Godišnjoj skupštini DHKP-a.
Vijest • 30.09.2019.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2018. godinu - Trudi Stamać nagrada za životno djelo

U svrhu unapređivanja kvalitete hrvatskoga književnog prevodilaštva, Duštvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) svake godine dodjeljuje i nagrade za najbolje književne prijevode u protekloj godini. Nagradu Josip Tabak za 2018. godinu za životno djelo dobila je Truda Stamać, a godišnje nagrade Vlatka Valentić i Damjan Lalović.
Vijest • 30.09.2018.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2018. godinu - nagrada za životno djelo Luki Paljetku

Nagrada Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo dodijeljena je Luki Paljetku, a godišnje nagrade dobili su Igor Buljan (za najbolji prijevod proze), Kiril Miladinov (za najbolji prijevod publicistike) i Željka Černok (za najbolji prijevod djela namijenjenog djeci i mladima).
Vijest • 28.09.2016.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu - Gigi Gračan nagrada za životno djelo

Na godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodijeljene su Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu. Uglednoj novinarki i prevoditeljici s engleskog i njemačkog jezika Gigi Gračan dodjeljena je nagrada 'Josip Tabak' za životno djelo.