Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Josip Tabak ×

Najava • 30.09.2022.

Dodjela nagrada Josip Tabak za najbolje prijevode u protekloj godini

Dobitnica nagrade 'Josip Tabak' za životno djelo je Ana Kolesarić; dobitnica godišnje nagrade za prijevod poezije je Tatjana Paić-Vukić; Latica Bilopavlović Vuković dobitnica je nagrade za prijevod proznoga djela, Ana Badurina nagrade za prijevod dječje književnosti a dobitnik nagrade za prijevod publicistike Dalibor Joler.
Vijest • 24.06.2022.

Objavljen uži krug nagrade 'Josip Tabak' za najbolje prijevode u 2021.

U svrhu unapređivanja kvalitete hrvatskoga književnog prevodilaštva, Društvo hrvatskih književnih prevodilaca svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje književne prijevode u protekloj godini. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade za životno djelo i prijevod godine odabralo je naslove koji ulaze u uži krug godišnje nagrade 'Josip Tabak' za 2021. godinu.
Vijest • 05.10.2021.

Dodijeljene nagrade 'Josip Tabak' za najbolje prijevode

Na Godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodijeljene su i ovogodišnje nagrade za najbolje prijevode u nekoliko kategorija te nagrada 'Josip Tabak' za životno djelo. Dobitnica nagrade za životno djelo je Irena Lukšić, a godišnje nagrade dobili su Vanda Mikšić, Lara Hölbling Matković, Željka Somun i Marko Gregorić.
Vijest • 07.06.2021.

Odabrani prijevodi u užem krugu Nagrade Josip Tabak 2020.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade DHKP-a za životno djelo i prijevod godine za 2020., u sastavu Helen Sinković (predsjednica), Ana Dugandžić, Patricija Horvat, Anita Peti Stantić, Vlatka Valentić odabralo je prijevode koji ulaze u uži krug godišnje nagrade 'Josip Tabak'. Imena dobitnika nagrade bit će objavljena krajem rujna na Godišnjoj skupštini DHKP-a.
Vijest • 30.09.2019.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2018. godinu - Trudi Stamać nagrada za životno djelo

U svrhu unapređivanja kvalitete hrvatskoga književnog prevodilaštva, Duštvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) svake godine dodjeljuje i nagrade za najbolje književne prijevode u protekloj godini. Nagradu Josip Tabak za 2018. godinu za životno djelo dobila je Truda Stamać, a godišnje nagrade Vlatka Valentić i Damjan Lalović.