Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.04.2009.

HDP : Razgovor s Marijom Lamot
Održava se
20.04.2009.

U ponedjeljak, 20. travnja 2009. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, (Basaričekova 24) održat će se razgovor sa Marijom Lamot, upravo primljenom u članstvo HDP-a, autoricom zbirke pjesama "Neprestano stvarima mijenjam imena“  (Sarasan, Zagreb, 2008.).

U razgovoru sudjeluju: urednica knjige Sanja Lovrenčić, književni kritičar Davor Šalat , izdavačica Sanja Vučković i autorica Marija Lamot.

Pjesme će čitati dramska umjetnica Nada Rocco.

Voditeljica Tribine Dekonstrukcije Darija Žilić.

MARIJA LAMOT rođena je 1959. u Krapini, gdje je završila osnovno i gimnazijsko obrazovanje, a filozofiju i sociologiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je kao profesor u Gimnaziji u Krapini. Za časopis 'Hrvatsko Zagorje' piše prikaze poezije recentnih pjesnika.

Zainteresirana za bioetičke probleme, napisala je scenarij za eko-predstavu 'Zatrpanost prostora' koju je s učenicima Srednje škole Krapina izvodila na nekoliko bioetičkih stručnih skupova.

Objavljuje stručne članke u časopisu „Metodički ogledi“, a suautorica je udžbenika "Etika" za 1. razred gimnazije.
Objavila je pet  zbirki pjesama: "Zrcala začuđena suncem" (1993); "Vrijeme radosti snijega", (1998.); "Priprema za obiteljsku fotografiju" (2001); "Mrazove sestrice"(2005.); "Neprestano stvarima mijenjam imena" (2008.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –