Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 08.09.2023.

Kriminalistički filma 'Smrt djevojčice sa žigicima' prema istoimenom romanu Zorana Ferića stiže u kina

Kriminalistički film "Smrt djevojčice sa žigicima" nastao je prema istoimenom romanu Zorana Ferića, a svoju svjetsku premijeru imao je na Pulskom filmskom festivalu, a međunarodnu na Sarajevo Film Festivalu. Nakon toga, oduševio je publiku "povratkom" na lokacije snimanja na Rabu, gdje je prikazan u sklopu petog izdanja Rab Film Festivala. 

Svoju zagrebačku kinopremijeru film će imati 12. rujna 2023. u Cineplexxu City Centra one East, a u kinodistribuciju diljem zemlje kreće od 14. rujna te će se moći pogledati u multipleksima i nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

 

​Radnja filma odvija se na otoku Rabu, 1992. godine. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo prostitutke Marillene (Elma Juković). Istragu vodi lokalni policajac Mungos (Goran Navojec) u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom (Ozren Grabarić), s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni krivci. Tko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Kao redatelj, koscenarist, montažer i koproducent, film "Smrt djevojčice sa žigicama" potpisuje Goran Kulenović, najpoznatiji kao autor, scenarist i redatelj popularnih TV serija "Crno-bijeli svijet" i "Bitange i princeze". Sa svojim debitantskim filmom "Pjevajte nešto ljubavno", 2007. osvojio je Zlatna vrata Pule, nagradu publike za najbolji film.

Više informacija o filmu potražite na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Zoran Ferić

Smrt djevojčice sa žigicama

  • V.B.Z. 06/2012.
  • 198 str., meki uvez
  • ISBN 9789533044378
Prvi roman Zorana Ferića urnebesan je crnohumorni roman u kojem je priča o ubojstvu lokalne prostitutke i pokušaju da se otkrije ubojica samo okvir unutar kojeg defiliraju brojni redikuli, a i oni koji su na prvi pogled 'sasvim normalni' upleteni su u gomilu bizarnih i neočekivanih događaja

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –