Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.06.2020.

Pjesnikinja petkom: Poezija kao glas otpora - Sanja Baković
Održava se
26.06.2020. u 19h

Pjesnikinja petkom: Sanja Baković

Plovna mjesta Baković Sanja

U petak 26. lipnja 2020. s početkom u 19 sati druga gošća književnog susreta Pjesnikinja petkom je Sanja Baković, otprije već poznata po svom književnom angažmanu, stranici Odvalimo se poezijom i istoimenim tribinama, a 2016. izdala je svoju prvu zbirku pjesama "Plovna mjesta". Susret moderira Monika Herceg.


Nova zbirka pjesama Sanje Baković "Autobus za Trnavu" objavljena je ove godine i jasno je kako je pjesnikinja napravila pomak u svojoj poeziji; melankoliju i mir zamijenila je jakim glasom otpora, bilo da se radi o našoj povijesti, ili o ženskom iskustvu. Autorica tako daje glasove mnogim ženama, iz naših života, poznatim i nepoznatim i donosi nam potvrdu da je poezija itekako glas naše borbe.

U ovom razgovoru tražiti će se odgovori na pitanja o tome može li poezija, i zašto biti jedan takav glas, o ulogama poezije, načinu na koji utječe na nas, kao i odgovore na pitanja koliko je izazovno pisati poeziju koja će dobiti etiketu “angažirana” i trebaju li nam takvi tekstovi te koja su mjesta susreta poezije i naše potrebe da mijenjamo sebe i našu okolinu.

Sanja Baković

Plovna mjesta

  • Centar za kreativno pisanje 06/2016.
  • 95 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538019074
  • Cijena 90.00 kn

Iako pulsira različitošću sadržaja i osjetno duljim vremenskim periodom u kojem je nastajala, zbirka čini cjelinu koja ispituje stvarnosni okvir autoričinog svijeta: obavezni otok kao prožimajuću nit, iskustvo odnosa sa sobom i vanjskim, i na koncu ono vanjsko, svakodnevno, u obuhvatu opažanja. Iz pjesama progovaraju ljubavne, obiteljske i duhovne priče, a često i motivi koji upućuju na kritično i satirično promišaljanje društvenog okruženja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –