Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.10.2013.

Promocija knjige poezije Krešimira Bagića 'Plaši li te moja boja'
Održava se
03.10.2013.

Promocija nove knjige poezije Krešimira Bagića "Plaši li te moja boja" održat će se u četvrtak 3. listopada u 19:30 sati, u zagrebačkom cafeu U dvorištu (Žerjavićeva 7/2).

Sudjeluju:

Krešimir Bagić,
Miroslav Mićanović,
Branko Čegec.
 
Knjiga pjesama Krešimira Bagića u naslovu se naizgled poziva na glasnost jezika oko sebe, ali ona izbjegava nagovor i poziv na javnost, aktivizam, provjeru postojećeg poretka. Njezini su poticaji i održivost iz drugog jutra, broja i svijeta: živog i spiralnog i igrivog i nebrojivog, nastaju zbog drukčijeg, različitog bavljenja istinom raskošne samoće i kraja svijeta. Prisutnost u prostoru, u njegovoj suvremenosti pjesnik ovjerava u onome što je pokrenulo jezični stroj, što otkriva mjesto razlike, prijelom vremena i prostora (kulture, povijesti), pukotinu i raskid s besmrtnošću, s idejom vječnog i cikličnog kretanja.

Odustati od besmrtnosti i otići u šetnju, čitati i pisati poeziju, prizvati druge slike, čuditi se koraku i novim prijateljima – biti autor drugog plana, projekta, tlocrta svijeta: „modro tijelo radosti“, „nova bijela stranica“ – treba li to plašiti i/ili radovati?! Tko bude čitao i tražio – znat će, možda.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –