Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.06.2023.

Promocija romana 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića
Održava se
01.06.2023. u 19h

Nakon hvaljene zbirke “priča u hodu” Što sam naučio na planini, Milan Majerović-Stilinović latio se žanra tako rijetkog u nas napisavši roman inspiriran planinom. U središtu priče nalazi se Marko Turk, “osebujni šumski pustinjak” na čiji su brlog vjerojatno naletjeli svi oni koji su se penjali na Veliki Risnjak jednom od staza iz Crnog Luga. Ispričavši priču o njegovu životu, Majerović-Stilinović ispisao je odu divljini Gorskog kotara, ali i njegovim starosjediocima i njihovom načinu života sredinom i krajem 19. stoljeća.

Promocija romana Srce mog medvjeda (Libricon, 2023) održat će se 1. lipnja u 19 sati u zagrebačkom Hoću knjigu Megastoru. Na promociji će uz autora sudjelovati spisateljica Suzana Matić i pisac i novinar Gordan Nuhanović koji će nas kroz razgovor i čitanje ulomaka odvesti u prošlost i među stanovnike kraja o kojem se na ovaj način u popularnoj hrvatskoj književnosti još uvijek nije govorilo. 

Romanom Srce mog medvjeda Milan Majerović-Stilinović zašao je na put planinske književnosti, žanra vrlo rijetkog u ovdašnjoj kulturi. I ondje se odlično snašao. Riječ je o sagi o Gorskom kotaru i o prirodi, koja će se dugo i rado čitati. (Edo Popović)

Roman je ovo bogat i slojevit, neočekivan, gust poput meda i šipražja, taman poput pećine i prozračan kao jutarnja svjetlost, a na svojem kraju neobjašnjiv kao odjek groma koji bi na izloženom prijevoju raskolio stablo. (Suzana Matić)

Milan Majerović-Stilinović

Srce mog medvjeda

  • Libricon 05/2023.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789538017216

Nakon odlično prihvaćene zbirke priča 'Što sam naučio na planini', Milan Majerović-Stilinović latio se žanra tako rijetkog u nas napisavši roman inspiriran planinom. Romanom 'Srce mog medvjeda' Majerović-Stilinović zašao je na put planinske književnosti, žanra vrlo rijetkog u ovdašnjoj kulturi. I ondje se odlično snašao. Riječ je o sagi o Gorskom kotaru i o prirodi, koja će se dugo i rado čitati. (Edo Popović)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –