Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 06.07.2021.

Tribina 'U središtu interesa' s Ivanom Sajko
Održava se
06.07.2021. u 20h

Male smrti Sajko Ivana

Tribina U središtu interesa, u utorak 6. srpnja 2021. u 20 sati, ugostit će spisateljicu i kazališnu autoricu Ivanu Sajko. Njezin novi roman Male smrti predstavit će Goran Sergej Pristaš i Seid Serdarević

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura (Kneza Mislava 17, Zagreb) uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 22, stoga se zainteresirani prethodno moraju prijavite na promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.


"Male smrti" roman je o odlascima, o djetinjstvu, o kraju ljubavi i o izgubljenoj ideji boljeg mjesta na koje je moguće uteći. Svako je poglavlje jedna dugačka rečenica koja se premješta iz prošlosti u sadašnjost, iz kože uplašenog dječaka u odijelo već odraslog čovjeka, iz jednoga na drugi kraj Europe, prateći sudbu glavnoga junaka koji se iz nekoga primorskoga grada na Jadranu vlakom uputio u Berlin, da bi tamo, možda prekasno, započeo iznova. No prije no što se iskrca na posljednjoj stranici, mora se suočiti sa svojom prošlošću i vlastitom ulogom stranca. 

Ivana Sajko romanom "Male smrti" stilski brižno, precizno i jezgrovito ispisuje portret jednoga vremena i intelektualca na razmeđu. Čovjeka koji je, putujući na izmišljeni, bolji Zapad, svjestan da je tamo jednako kao i u mjestu iz kojega je krenuo, jer vrijeme u kojem živimo mora iznova sagraditi sve svoje temelje – moralne, ideološke, međuljudske...

Ivana Sajko

Male smrti

  • Fraktura 05/2021.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583761

'Male smrti' roman je o odlascima, o djetinjstvu, o kraju ljubavi i o izgubljenoj ideji boljeg mjesta na koje je moguće uteći. Prateći sudbu glavnoga junaka koji se iz nekoga primorskoga grada na Jadranu vlakom uputio u Berlin, da bi tamo, možda prekasno, započeo iznova. No prije no što se iskrca na posljednjoj stranici, mora se suočiti sa svojom prošlošću i vlastitom ulogom stranca. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –