Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Agičić

Hrvatska Klio : O historiografiji i historičarima

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 03/2015.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537963231
  • Cijena: 126.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U knjizi "Hrvatska Klio" je sedam tekstova o historiografiji i hrvatskim povjesničarima: o Klubu studenata povijesti, koji je na Sveučilištu u Zagrebu djelovao u međuraću, o kongresima jugoslavenskih povjesničara nakon Drugoga svjetskog rata, o strukturi i glavnim smjerovima razvoja hrvatske historiografije nakon 1990., o pitanjima suvremene hrvatske odnosno jugoslavenske povijesti u novijim pregledima hrvatske povijesti, kao i o nekim aspektima života i djelatnosti dvojice povjesničara u međuraću – Jaroslava Šidaka i Josipa Matasovića, te o profesorici Miri Kolar.

Tu je i osam nekrologa te sedam prikaza knjiga odnosno časopisa i četiri intervjua: tri koja je autor dao u različitim prigodama te njegov intervju s Janom Pelikánom iz Praga.

Damir Agičić profesor je europske i svjetske povijesti modernog doba na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U znanstvenim časopisima i novinama za kulturu objavio je velik broj prikaza knjiga i časopisa, nekrologa profesorima, kao i nekoliko tekstova o povijesti odnosno trenutnom stanju hrvatske historiografije ili priloga poznavanju određenih aspekata života i djelatnosti istaknutih povjesničara.

Damir Agičić profesor je europske i svjetske povijesti modernog doba na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U znanstvenim časopisima i novinama za kulturu objavio je velik broj prikaza knjiga i časopisa, nekrologa profesorima, kao i nekoliko tekstova o povijesti odnosno trenutnom stanju hrvatske historiografije ili priloga poznavanju određenih aspekata života i djelatnosti istaknutih povjesničara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –