Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Étienne Davodeau

Lulu, oslobođena

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Darko Macan
  • 05/2012.
  • 160 str., tvrdi uvez + zaštitna kutija
  • ISBN 9789533210612
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lulu, obična četrdesetogodišnja majka obitelji, nestala je prije više od dva tjedna, napustivši muža i djecu te uznemirivši prijatelje. Jedan od njih, Xavier, pronašao joj je trag. A večeras se poduhvatio da ostalima ispriča sve što je Lulu doživjela tijekom svojega putovanja: Lulu je iskoračila iz svakodnevnoga života nakon što je izašla s tko zna kojega neuspjeloga razgovora za posao. Ništa nije planirala. Sve se dogodilo samo od sebe. Otputovala je sa ženom o kojoj ništa nije znala i prisvojila si je nekoliko dana slobode i samoće na obali, bez druge namjere doli da dokraja uživa, bez grižnje savjesti, u tim nesmetanim praznicima. Gotovo iznenađena vlastitom odvažnošću, Lulu sreće čudne ljude koji, svaki na svoj način, kroče rubom svijeta. Opojna će, osvježavajuća, opasna i okrutna nenadana pustolovina od Lulu učiniti posve novu ženu.

Privremeno se ostavivši dokumentaraca i nacrtanih reportaža, Étienne Davodeau vraće se literaturi, na svoj način, što će reći onaj blizak narodu i svakodnevnome životu, svim srcem ukotvljen za stvarnost. Pričajući nam o Lulu i njezinu neobičnomu putovanju, Étienne Davodeau nas čini sretnim - čas suzdržano a čas eksplozivno - što smo upoznali jednostavnu i veličanstvenu ženu s kojom ćemo se definitivno sprijateljiti.

Jedna od najvećih snaga stripa leži u njegovoj neposrednosti. Čitatelju šapćemo ravno u uho. - Étienne Davodeau.

Prolistaj!

***

Étienne Davodeau (1965.) francuski je crtač i scenarist stripa. Devedesetih je s prijateljima, među kojima su i stripaši Joub, Jean-Luc i Fred Simon, osnovao studio BD Psurde, u kojem je nastao njihov zajednički strip-album "La Vie Tourmentée d'Ernest Formidable" (Mučan život Fenomenalnog Ernesta). Davodeau 1992. nastavlja stripom "Les Amis de Saltiel" (Saltielovi prijatelji). Slijede "Quelques Jours avec un Menteur" (Nekoliko dana s lažljivcem), "Reflexe de Survie" (Nagon za preživljavanjem) i trilogija "Un monde si tranquille" (Miran svijet, 1999., 2000., 2002.). U njegovim je djelima prisutno zanimanje za društvene probleme i svakodnevicu malog čovjeka, što je posebno naglašeno u crtanoj reportaži "Rural!" (Selo!). Od 2002. u nakladničkoj kući Delcourt uređuje stripovska izdanja koja se bave suvremenom stvarnošću. Autor je i scenarija za stripove za djecu (serija Max et Zoé).

Uz "Lulu oslobođena" (Lulu femme nue, 2008., 2010.) u Hrvatskoj je objavljen i strip "Neznalice: priča o međusobnoj inicijaciji" (Les Ignorants: récit d'une initiation croisée, 2011.) u izdanju Fibre. Strip je dobio brojne nagrade. U dokumentarnom stripu "Neznalice" Davodeau opisuje godinu dana razmjenjivanja znanja i vještina s vinarom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –