Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Rabagliati

Paulov ljetni posao

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 02/2011.
  • 196 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533210322
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kao i mnoga druga djeca u Sjevernoj Americi, Michel Rabagliati odrastao je čitajući stripove. Ali rođen je 1961. u Montrealu, pa je umjesto Hulka ili Supermana Michel gutao velike strip-albume objavljivane u Belgiji i Francuskoj: Tintina, Spiroua, Gastona i Asterixa između ostalih. Michel se vjerno pretplaćivao na sve europske strip-časopise i kopirao omiljene crtače, pisao i crtao vlastite stripove i brzo ih zaboravljao negdje po ladicama. Do sredine sedamdesetih prestao je crtati i bavio se samo grafičkim dizajnom. Studirao je tipografiju i grafički dizajn i 1982. postao profesionalni ilustrator.

Gotovo desetljeće kasnije, 1990., Michela su zamolili da dizajnira logotip za novog izdavača stripova Drawn & Quarterly, pa se tijekom toga susreo s cijelim novim svijetom izdavača stripova na engleskom jeziku. Ponovo se zainteresirao za strip i počeo skupljati stripove na engleskom i francuskom jeziku.

Godine 1999., kad je imao 38 godina, Michel je izdao svoj prvi strip: "Paul na selu", a nakon njega i "Paulov ljetni posao", autobiografsku priču o osamnaestogodišnjem Paulu, koji 1979. dobiva iznenadnu ponudu da ljeto provede radeći u kampu za siromašnu djecu. Znajući da nije navikao ni na teške uvjete života ni na djecu, nespremni se Paul baca na zadatak svim srcem i s mnogo volje... 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –