Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sergio Toppi

Solitudinis morbus

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Vlatko Ćesić
  • Ilustracije: Sergio Toppi
  • 11/2015.
  • 576 str., meki uvez
  • ISBN 9789533212227
  • Cijena: 39.82 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sergio Toppi (11. listopada 1932. – 21. kolovoza 2012.) slavni je talijanski crtač, scenarist i ilustrator, no prije svega – virtuozan umjetnik. Bio je samouk crtač koji je, stjecajem okolnosti, zbog nekonvencionalna stila i urođena otpora prema strogim pravilima ostao lišen formalne akademske naobrazbe.

U mladenačkim danima bio je predodređen za studij medicine i nikada nije čitao stripove u djetinjstvu, no slučajno zamijećen svezak "Asso di Picche" na uličnom štandu u Bologni odvest će njegovu karijeru u potpuno suprotnom smjeru. Od tog prijelomnog trenutka do posljednjih dana, strip će ostati Toppijeva jedina ljubav i strast.

Nakon "Kolekcionara" i "Sharaz-de", Toppijevo remek-djelo "Solitudinis morbus" donosi omnibus od 28 priča koji obuhvaća presjek jedne prebogate karijere i pokriva širok raspon tema - od pustolovine do horora i fantastike.

 

Pažljiviji čitatelj pronaći će u ovim pričama niz referencija na raznolike hermetične doktrine, mistične predaje pojedinih naroda i stvarne povijesne ličnosti. Neki drugi u Toppiju će prepoznati samo sjajna crtača i intrigantna pripovjedača ekscentričnog stila. No njegovi virtuozni crteži teško da će ostaviti ravnodušnim čak i najzagriženije pristaše realističnog pripovijedanja u stripu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –