Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen D. King

Kada novca ponestane : Kraj imućnog Zapada

  • Nakladnik: Mate
  • 11/2015.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789532462289
  • Cijena: 41.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon šest desetljeća ubrzano rastućih životnih standarda, ekonomije Zapada počele su stagnirati. Kako se političari i ekonomisti prepiru oko toga na koji način pokrenuti ekonomski rast, Stephen D. King tvrdi da nema laganih rješenja za teškoće Zapada, i da više ne možemo sebi priuštiti ispunjenje svega onoga što smo si nekoć obećali.

 

Kratki sadržaj:

- Što se dogodilo s desetljećima izobilja?
- Uzimanje napretka zdravo za gotovo
- Bol izazvana stagnacijom
- Popravak uništene ekonomije
- Ovisnici o stimulansu
- Ograničenosti stimulansa: Pouke iz povijesti
- Gubitak povjerenja, gubitak rasta
- Tri šizme
- Od ekonomskog razočaranja do političke nestabilnosti
- Distopija
- Izbjegavanje distopije 231

 


"Dobro napisana, promišljena i izrazito uvjerljiva… Kingova otvorena procjena problema koji stoje pred nama, ovu knjigu čini obaveznom literaturom."

– The Economist


"Napisano jasnim i živahnim stilom, ovo se djelo stalno poziva na povijest kako bi pronašlo uzroke, posljedice i izglednu katastrofu… doista uznemiruje koliko je teško ne složiti se sa Stephenom Kingom."

– Charles Moore, Daily Telegraph


"Oni kojima je ekonomika odbojna ne moraju se bojati: nema grafikona, jednadžbi, a sav je žargon sveden na minimum. U opuštenom tonu, King obuhvaća događanja od kvekerskih bankara i zlatnog standarda, sve do krize eurozone, ponekad obuhvaćajući u nadasve nadahnutoj i korisnoj raspravi i feudalnu ekonomiju i tešku sudbinu koja je zadesila Wata Tylera, vođu Seljačke bune u Engleskoj 1381. godine."

– Dominic O'Connell, The Sunday Times

 

 

 

Stephen D. King, glavni je ekonomist i voditelj globalnih ekonomskih i investicijskih istraživanja u HSBC-u. Član je radne skupine Vlade Velike Britanije za Aziju te redovito piše za Financial Times i The Times.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –