Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jacques Ranciere

Bela Tarr, vrijeme od poslije

  • Nakladnik: Multimedijalni institut
  • Prijevod: Sana Perić
  • 11/2015.
  • 104 str., meki uvez
  • ISBN 9789537372125
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tarr je cijelog života imao sreće s piscima. S Krasznahorkajem je radio na adaptaciji njegovih romana, a sad Ranciere ispisuje interpretacijske plahte njihove suradnje. Od prve ideje za film pa do ideje što zgotovljeni film jest Tarr, dakle, ima kraljevsku pratnju književnika i filozofa. Utjecaj Krasznahorkaja ne može se ne prenaglasiti; filozofsko čitanje Rancierea ne može se umanjiti.

"Vrijeme od poslije" nije tek fanovski i prijateljski tekst. Rancierov esej ozbiljni je suputnik Tarrovih filmova. Nakon njega stablo iz "Torinskog konja" više neće biti isto stablo. Vrijeme koje se ponavlja neće više biti samo vrijeme koje se ponavlja… A i posljednji film postati će tek potencijalni zadnji posljednji film.

(Dragan Jurak)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –