Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Noah Gordon

Vinogradar

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 02/2016.
  • 364 str., meki uvez
  • ISBN 9789531419376
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Josep Alvarez mladić je koji živi u Santa Euláliji, vinogradarskom seocetu na sjeveru Španjolske, u kojem njegov otac uzgaja crno grožđe koje za sitan novac prodaje za proizvodnju octa. Josep voli život i rad na zemlji, ali drugorođeni je sin i očev vinograd naslijedit će njegov brat Donat, prvorođenac.

Josep čezne za time da uzgaja grožđe i da mu se ukaže prilika da oženi Teresu Gallego. Za to vrijeme madridski bogataši i moćnici spletkare planirajući atentat na političkog vođu Španjolske. Njihova spletka stvara oluju intriga koja u svoj vrtlog uvlači i skupinu nevinih mladih poljoprivrednih radnika u Santa Euláliji. Ti će događaji drastično promijeniti Josepov život i, ironično, malo-pomalo ga preobraziti u nadahnutog trgovca vinom s vizijom života koja se sve više širi.

"Vinogradar" je najnoviji roman američkog pisca Noaha Gordona kojeg su naši čitatelji zavoljeli čitajući njegove romane "Šaman", "Rabin", "Jeruzalemski dijamant" i "Iscjelitelj iz Zaragoze", te roman "Iscjelitelj" koji mu je donio svjetsku slavu i po kojem je snimljen i istoimeni film. Dirljiva je to priča o čovjeku u nesretnim vremenima koji pokušava pronaći sreću i koji će boreći se s prirodom i ljudima učiniti baš sve kako bi uspio u svome poslu ali i u ljubavi.

Noah Gordon, suvremeni je američki književnik. Njegov najveći hit, roman "Iscjelitelj", postao je velika uspješnica i uspješno se prodaje već više od trideset godina, a prema njemu je snimljen i istoimeni film. Na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani: "Šaman", "Iscjelitelj iz Zaragoze", "Rabin", "Jeruzalemski dijamant" i "Vinogradar". Osvojio je zavidnu količinu nagrada između kojih je i James Fenimore Cooper nagradu za povijesnu fikciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –