Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petar Feletar

Hrvatske povijesne ceste : Karolina, Jozefina i Lujzijana : prometno-geografska studija o povezivanju Kontinentalne i Jadranske Hrvatske

  • Nakladnik: Meridijani
  • 02/2016.
  • 344 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532391947
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Hrvatske povijesne ceste - Karolina, Jozefina i Lujzijana : Prometno-geografska studija o povezivanju kontinentalne i jadranske Hrvatske" autor dr. sc. Petar Feletar je na sustavan, sveobuhvatan način uočio prometno značenje hrvatskog prometnog praga te u ovoj knjizi razjasnio njegovu ulogu i značenje od antike do danas u kontekstu društvenih, gospodarskih i političkih aktivnosti.

Posebno je znakovito i poučno što autor naglašava ulogu hrvatskog prometnog praga u povezivanju pomorskog, kopnenog i riječnog prometa. Niz je povijesnih dokumenata, slika, crteža i podataka koji ilustriraju razvoj prometnica preko hrvatskog praga.

Čitajući ovu knjigu čitatelj se uvodi u šire društveno i gospodarsko okružje te razne gospodarske aktivnosti, prostorni razvitak koji je izazvan izgradnjom povijesnih cesta od Kvarnerskog zaljeva do peripanonskih prostora Karlovca, Siska i Zagreba i povezanosti s riječnim prometom Kupom, Savom i Dunavom.


Ova knjiga bit će korisna svim čitateljima, a osobito studentima Fakulteta prometnih znanosti, stručnjacima za promet i za prometno-urbanističko planiranje, ali i onima koji se bave strategijom razvitka Republike Hrvatske, direktorima i stručnjacima u javnim poduzećima, županima, gradonačelnicima i svima onima koji promišljaju ili odlučuju o razvitku Republike Hrvatske. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Hrvatske povijesne ceste - promocija –

Meridijani izdavačka kuća

Meridijani su specijalizirani za geografska i povijesna izdanja. Izdajemo udžbenike, knjige i znanstvene časopise

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –