Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Cik

Ekohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovini 18. stoljeća

Knjiga "Ekohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovini 18. stoljeća" mladog povijesničara Nikole Cika promišlja međuodnos ljudi i okoline na primjeru Đurđevca i Virja u drugoj polovici 18. stoljeća.

Knjiga je prvenstveno pisana na osnovu nepoznate odnosno manje poznate arhivske građe, a posebno je zanimljiv metodološki pristup koji predstavlja značajan pomak od dosad ustanovljenog obrasca u istraživanjima takve vrste. Autor je kao istraživački prostor uzeo teritorij sjevernoistočnog dijela nekadašnjeg habsburško-osmanskog pograničja tj. Varaždinskog generalata na kojem će doći do formiranja Đurđevačke pukovnije.

Riječ je o knjizi koja historiografski gledano, otvara temu koja dosad nije bila istraživana na ovako slojevit i orginalan način te kojom autor na velika vrata ulazi u hrvatsku historiografiju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ekohistorija Đurđevca i Virja - promocija –

Meridijani izdavačka kuća

Meridijani su specijalizirani za geografska i povijesna izdanja. Izdajemo udžbenike, knjige i znanstvene časopise

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –